Dusené bravčové mäso s fantastickou hlivou, autorka receptu a foto: Denča
Pripravte si doma chutné dusené bravčové mäso s hlivou ustricovou bez zahustenia podľa portálu dobrakuchyna.sk
Hlivu ustricovú sa naozaj oplatí mať pravidelne vo svojom jedálničku. Túto fantastickú hubu určite môžeme považovať za malý zázrak pre naše zdravie. Je skvelá na posilnenie imunity, zvyšuje odolnosť voči baktériám, vírusom, parazitom i alergiám.
A čo je na hlive najlepšie? V špeciálnom substráte si ju môžeme vypestovať doma v ktoromkoľvek ročnom období a používať ju v kuchyni kedykoľvek.
Na šťavnaté bravčové mäso môžeme zvoliť pliecko, stehno alebo karé, podľa toho čo máte najradšej, alebo máte práve možnosť kúpiť. Tento recept na dusené bravčové mäso s hlivou je rýchly, jednoduchý a samozrejme veľmi chutný. Vyskúšajte ho aj vy!
Máme pre vás aj ďalšie chutné recepty na bravčové mäso z dielne kuchyne Ženy v meste. A je tu aj naša čína. Vyskúšajte aj náš recept na bravčový stroganov.
(na 2 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 6 strúčikov, voda 300 ml, bravčové mäso (pliecko, stehno, karé) 200 g, čerstvé alebo sušené huby - hliva 200 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, drvená rasca 1 kávová lyžička, celá rasca 1 kávová lyžička, soľ 1 kávová lyžička, mleté čierne korenie 1 kávová lyžička
Tip pre vás
Nakrájame zvolené bravčové mäso - môže byt pliecko, stehno alebo karé na rezance, takisto aj hlivu a cibuľu.
Na oleji opražíme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme celú rascu a pretlačený cesnak. Sprudka opražíme aj bravčové mäso - do biela.
Pridáme nakrájanú hlivu, premiešame a sprudka spolu opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou. Zalejeme vodou, tak, aby boli hliva s mäsom ponorené. Prikryjeme pokrievkou, dusíme. Občasne premiešame a v prípade potreby podlejeme vodou. Necháme dusiť do zmäknutia (cca 40 minút).
K bravčovému mäsu s hlivou sa skvelo hodí ryža alebo cestoviny.
Dobrú chuť!
A čo tak tento skvelý recept s hubami?
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk