Nákupný zoznam

Fantastická dusená bravčová pečeň na cibuli, top RECEPT

27.01.2021 | Autor: Nela

Vynikajúca dusená bravčová pečeň na cibuli. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Prajeme vám dobrú chuť.

Najlepšia restovaná bravčová pečeň na cibuli - jednoduchá a chutná

Vynikajúca dusená bravčová pečeň na cibuli. Top recept na pochúťku z bravčovej pečene so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte. Prajeme vám dobrú chuť.

Prečo práve bravčová pečeň? Pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov majú zasa zastúpenie vitamíny  A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu sa škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.

Vybrali sme pre vás aj recept na fantastickú kuraciu pečeň na jablkách, so zázvorom

Dusená bravčová pečeň na cibuli a cesnaku, ktorú musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas restovania: 50 minút
  • Počet porcií: 3-4

Príprava bravčovej pečene je úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu dusenú bravčovú pečeň na cibuli a cesnaku, ktorú si obľúbite. 

Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušenú bravčovú pečeň na cibuli orestujeme, aby sa zatiahla (uzavrela). Bravčovú pečeň restujeme bez soli. Je potrebné pamätať na to, že pečeň solíme nakoniec, takisto aj sušený majorán pridávame ku koncu dusenia.

Bravčovú pečeň podávame s dusenou ryžou, opekanými či šťuchanými zemiakmi. Pri fit verzii pridáme dusenú zeleninu alebo čerstvý zeleninový šalát. Bravčová pečeň chutí úžasne aj s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou.

Ak chceme viac šťavy, omáčky, k duseniu pridáme viac vody alebo vývaru. Omáčku môžeme zahustiť aj trochou Solamylu, ktorý si rozmiešame v troche vody. Dobrá kuchyňa vám vždy poradí.  

Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku

Skvelá dusená bravčová pečeň na cibuli, jednoduchý recept

(pre 3-4 osoby)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - sušený majorán
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 600 g - bravčová pečeň
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastická dusená bravčová pečeň na cibuli, top RECEPTAutor - Nela

Fantastická dusená bravčová pečeň na cibuli - postup receptu

Ingrediencie: 600 g bravčová pečeň chladená (môže byť aj mrazená), 3 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti, 1 ks väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, mleté čierne korenie (podľa chuti), soľ - solíme až nakoniec (podľa chuti), štipka celej alebo drvenej rasca a kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), sušený majorán - pridávame na konci (podľa chuti, môžeme aj vynechať)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bravčovú pečeň dobre umyjeme, osušíme a odblaníme. Bravčovú pečeň nakrájame na menšie kocky alebo rezančeky. 
  2. Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno. Cibuľu orestujeme na bravčovej masti alebo oleji do sklovita. Pridáme papriku.
  3. Mletá červená paprika dodá na chuti, peknej farbe. Cibuľu s paprikou premiešame, pridáme nakrájanú bravčovú pečeň.
  4. Bravčovú pečeň orestujeme, aby sa zatiahla. Pridáme korenie podľa chuti (okrem soli a majoránu). Prikryjeme a dusíme.
  5. Pečeň pustí vlastnú šťavu. Tak pridáme roztlačený cesnak a dusíme do mäkka. Ak je treba, podlievame horúcou vodou.
  6. Nakoniec bravčovú pečeň dosolíme. Môžeme pridať aj sušený majorán, ktorý si prstami rozmrvíme. A môžeme podávať.

Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu bravčovej pečene pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku. Vyskúšajte, potešíte mužskú polovičku.

Dobrú chuť želáme.

Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty