Vianočné opekance, pupáky, bobáľky s makom, orechami, tvarohom. Tradičný recept ako si upiecť domáce opekance z kysnutého cesta. Overený top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.
Tradičné domáce bobáľky, opekance, pupáky. Ponúkame podrobný fotorecept ako si ich pripraviť. Domáce pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.
Obľúbené kysnuté koláče vynikajúce pravé moravské koláče, babičkin recept
Štedrú večeru na východe Slovenska si bez vianočných opekancov nevieme ani predstaviť. Niekde ich volajú opekance, bobáľky, ale aj pupáky, pupáčiky.
Opekance chutia fantasticky aj na druhý deň. Pripravte si ich s makom, orechami, tvarohom, jednoducho tak, ako sa u vás traduje. Aj také bez všetkého, čerstvo upečené chutia býborne. Ešte ste ich nerobili? Najvyšší čas ich vyskúšať. Je to naozaj veľká dobrota. Upiecť si ich môžete aj počas celého roka. My vám ponúkame postup na opekance s makom, orechami či tvarohom.
Opekance s makom. Pomletý mak zmiešame s práškovým cukrom. Mlieko necháme zovrieť. Ak by sa urobila kožka, odstránime ju. Horúcim mliekom podľa potreby zalejeme pripravený mak. Potrebujeme docieliť, aby sa mak sparil, nebol hustý, ale taký redší. Pridáme opražené maslo, premiešame. Ak chceme zvoliť med, cukor vynecháme, pridávame ho až nakoniec, podľa chuti. Tak vložíme pupáky, najlepšie čerstvo, v ten deň upečené. Premiešame a ihneď podávame. Vtedy chutia najlepšie.
Opekance s orechami. Postup je rovnaký ako pri makových. Zvolíme samozrejme pomleté orechy. Množsto surovín pridávame podľa potreby, chuti. Opekance podávame hneď po príprave, aby sa príliš nerozmočili.
Ak si chceme pripraviť opekance s tvarohom, je vhodné ich spariť/preliať horúcou vodou. Potom pridáme rozdrobený hrudkovitý tvaroh zmiešaný s práškovým cukrom (medom) a primiešame aj opražené maslo.
Dobrá rada na záver: Ak máme opekance, bobáľky, pupáky tvrdšie, je vhodné ich spariť, aby zmäkli. Urobíme to tak, že ich dáme do sita s dierkami a prelejeme vriacou vodou.
Odložte si do zbierky jednoduchý recept so značkou Dobrá kuchňa, aby ste boli na najkrajšie sviatky roka pripravení.
Top recept najlepší kakaový závin - recept overený rokmi
(Množstvo 200 ks - podľa veľkosti)
Ingrediencie na kvások: 1/2 kocka čerstvého droždia, 1 dl vlažného mlieka, 1 polievková lyžica kryštálového (trstinového) cukru na kysnuté cesto: 500 g polohrubá múka (zdravšia verzia polohrubá špaldová múka), 100 g roztopeného masla, 1,5 dl vlažného mlieka, 1 žĺtok, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru, štipka soli
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Upečené domáce opekance, bobáľky, pupáky prikryjeme bavlnenou utierkou, aby nevyschli. Podávame ich podľa obľuby s makom, orechami, tvarohom.
Tradičná vianočná dobrota.
Vyskúšajte aj vianočné opekance, bobáľky, pupáky - overený recept portálu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk