Nákupný zoznam

Najlepšia kuracia živánska na plechu, fit RECEPT

01.01.1970 | Autor: Nela

Najlepšia kuracia živánska na plechu. Fit recept so značkou Dobrá kuchyňa. Oplatí sa vyskúšať.

Živánska z kuracieho mäsa, ktorú si zamilujete

Skvelý jednoduchý obed či večera z jedného pekáča? Nech sa páči. Dobrá kuchyňa vám dnes prináša fit recept na chutnú domácu živánsku z plechu. Naša živánska je bez slaniny a klobásky, má naozaj málo kalórií. Poviete si, živánska bez slaniny a klobásy? Tak si ju jednoducho pridajte. Najlepšia živánska podľa vašej chuti.

Obľubujete jedlá z jedného pekáča. Všetko spolu v alobale a šup do rúry? Fantastická živánska na plechu, jednoduché jedlo z kuracích stehien, zemiakov a zeleniny - vynikajúca chuť, úspech zaručený.

Pochúťka z morčacieho stehna recept na vynikajúcu živánsku, ktorú musíte vyskúšať

Ako jednoducho pripraviť zdravý obed či večeru z jedného pekáča

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 90 minút
  • Počet porcií: 4

Opäť neviete čo variť? Malo by to byť chutné a diétne, nenáročná príprava? Ste na správnom mieste. Osvedčený recept z jedného pekáča - skvelá živánska so značkou Dobrá kuchyňa.

Kuracie stehná sú veľmi obľúbené, pretože majú vynikajúcu chuť, mäsko je úžasne šťavnaté. Pripravte si s nami chutnú živánsku z plechu, ktorej prípravu zvládne aj každý začiatočník. Želáme vám dobrú chuť. 

Inšpirujte sa vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou - recept bez mäsa

Chutná živánska z kuracích stehien - jednoduchá a veľmi chutná

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 7 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 2 ks - mrkva strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia kuracia živánska na plechu, fit RECEPT

Ako pripraviť kuraciu živánsku z plechu - postup receptu

Ingrediencie: 6 ks kuracie stehno dolné (môžeme zvoliť aj kuracie stehno horné alebo kuracie stehná), 6 ks zemiak strednej veľkosti, 2 ks mrkva strednej veľkosti, 1 ks petržlen strednej veľkosti, 1 ks mladý kaleráb strednej veľkosti, 1 ks väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), celá alebo drvená rasca - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Kuracie stehná dobre umyjeme, osušíme, okoreníme z každej strany. Zemiaky ošúpeme, osušíme, nakrájame na plátky. Mrkvu, petržlen a kaleráb ošúpeme, umyjeme, osušíme, škrabkou urobíme tenké plátky, môžeme aj nakrájať.
  2. Hlboký pekáč vystelieme alobalom, a to dôkladne, aby šťava zo živánskej nevytiekla. Rátame aj s časťou na prekrytie. Na alobal poukladáme zemiaky, okoreníme. Potom nasledujú okorenené kuracie spodné (celé či horné) stehná.
  3. Nasleduje zelenina, ktorú sme si nakrájali na plátky alebo menšie kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme, krájame na plátky, pridáme do živánskej. Môžeme zvoliť aj inú obľúbenú zeleninu, potrebujeme cca 3 plné hrste. Výber je iba na nás.
  4. Ak chceme pridať slaninu alebo klobásku, je ten správny čas. My sme však zvolili fit verziu, preto sme ich vynechali. Poslednou vrstvou sú opäť nakrájané zemiaky. Pridáme plátky masla alebo olivový olej, živánsku výborne zjemnia.
  5. Zemiaky opäť okoreníme - soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, kurkumou a rascou. Ak máme radi pálivé, pridáme mletú červenú pálivú papriku alebo aj čili korenie, prípadne nadrobno nakrájanú čili papričku.
  6. Živánsku dobre uzavrieme, aby nám chutná prírodná šťava počas pečenia nevytiekla. Ak sme použili málo alobalu, pridáme ešte ďalší, dôležité je ho dobre uzavrieť. Živánska bude veľmi delikátna, šťavnatá, chute sa nádherne prepoja.
  7. Domácu živánsku z pekáča pečieme pri teplote cca 200 oC približne 90 minút, podľa potreby. Ku koncu môžeme alobal otvoriť a živánsku nechať zapiecť do chrumkava. Je potrebné však živánsku sledovať, aby sa príliš nevysušila.

Tip Dobrej kuchyne: Na prípravu živánskej z plechu môžeme zvoliť aj vykostené kuracie stehná, ktoré si nakrájame na kocky. Ak si mäso necháme marinovať v oleji spolu s korením na pár hodín, mäsko bude omnoho chutnejšie.

Dobrú zdravšiu chuť želáme.

Vyskúšajte aj pravá živánska z kuracieho mäsa, top recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty