Najlepší cordon bleu, rezne v trojobale so syrom. Overený recept. Foto - Slávka a Pixabay
Cordon bleu, čarovná trojkombinácia syra, šunky a smaženého mäsa – skúste si pripraviť rezne v trojobale so syrom podľa nášho receptu.
Stará dobrá klasika. Tak sa rozhodne dá nazvať plnený rezeň, tzv. cordon bleu. Najčastejšie sa robí z kuracieho mäsa a ide doslova o pochúťku.
Už dlho sa traduje táto čarovná kombinácia syra a šunky, ktorou sa plnia naklepané rezne. Následne trojobal – musí byť, dodá mäsu potrebnú chrumkavosť, vďaku tomu tiež zvnútra zostanú šťavnaté.
Cordon bleu sa dá pripraviť z rôznych druhov mäsa, originálny recept je z teľacieho, ale pokojne siahnite po kuracom alebo aj bravčovom. Záleží, aké mäsko máte najradšej.
A potom už len vybrať dobrý druh syra a kvalitnú šunku. Na surovinách samozrejme záleží aj pri tomto recepte.
Tak poďme si skúsiť pripraviť klasický kurací cordon bleu. Alebo vyskúšajte náš vyprážaný syr.
Máme pre vás aj recept na skvelé kuracie nugetky pečené v rúre
(na 4 porcie)
Ingrediencie: kuracie prsia 1 kg, hladká múka 100 g, strúhanka 100 g, obľúbený druh syra 150 g, vajcia 3 ks, soľ 1 podľa chuti, olej 2 litre, šunka 200 g.
Tip pre vás
Kuracie mäso si nakrájame, ak máme hrubšie časti, tie narežeme metódou tzv. motýľkovania. Jemne naklepeme. Osolíme.
Do vnútra dáme plátky šunky a syra. Zavinieme, spojíme špáradlami.
Obalíme v trojobale: najprv múka, potom rozšľahané vajíčka, nakoniec strúhanka.
Dáme smažiť do hlbokého rozhorúčeného oleja, ideálne do fritézy.
Mäso po chvíľu prekontrolujeme, ak treba otočíme. Musí byť krásne zlatisté z každej strany.
Kurací cordon bleu podávame zvyčajne napríklad so zemiakmi a môžme pridať aj brusnicovú omáčku.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recepty na jedlá z kuracieho mäsa webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk