Nákupný zoznam

Pravá domáca majonéza, RECEPT overený rokmi

14.07.2020 | Autor: Nela

Pravá domáca majonéza. Recept overený rokmi na pravú domácu majonézu vám prináša vaša Dobrá kuchyňa. Nech sa páči, vyskúšajte.

Vynikajúca domáca majonéza, rýchla, jednoduchá, bez éčiek

Najlepšia domáca majonéza. Ešte ste ju nerobili? Nech sa páči. Recept overený rokmi webu Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, určite si ju obľúbite.

Zemiakový šalát s majonézou je u nás tradičný a obľúbený. Pripravujeme ho na Vianoce, Veľkú noc, veľkej obľube sa teší aj počas celého roka. Vyprážané rezne so zemiakovým šalátom. Dokonalý sviatočný obed.

Na prípravu zemiakového šalátu je majonéza bez éčiek ako stvorená. Pripravte si s nami pravú domácu majonézu.

Vybrali sme pre vás klasický majonézový zemiakový šalát, tradičný a veľmi chutný

Pravá domáca majonéza, recept ako pripraviť hustú domácu majonézu

  • Čas prípravy: 5-10 minút
  • Množstvo: 1 väčší pohár (pre veľkú misu majonézového šalátu)

Pravá domáca majonéza je skvelá do obľúbených zemiakových šalátov, môžete ju pokojne pridať aj do zeleninových šalátov. Skvelá domáca majonéza bez éčiek so značkou Dobrá kuchyňa.

Vyskúšajte aj pochúťku jednoduchý cviklový šalát, jednoduchý, zdravý, vynikajúci

Najlepšia domáca majonéza, ktorú si obľúbite

(1 väčší pohár)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - horčica
  • 1 ks - uvarený zemiak strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - ocot alebo citrónová šťava
  • 1 dl - studené mlieko
  • 1 ks - surové vajce
Poslať ako nákupný zoznam



Pravá domáca majonéza, RECEPT overený rokmiAutor - Nela

Fantastická domáca majonéza - postup receptu

Ingrediencie: 1,5 dl kvalitného slnečnicového oleja, 1 dl studeného prevareného mlieka (najlepšie plnotučného), 1 ks surové vajce, 1 ks stredne veľký zemiak uvarený v šupke na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kvalitná horčica, citrónová šťava alebo ocot (podľa chuti)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Najprv si uvaríme zemiak v šupke. Trvá to približne 20 minút. Zemiak necháme poriadne vychladnúť.
  2. Mlieko prevaríme, necháme vychladnúť. Uložíme do chladničky, musí byť studené. Zemiak ošúpeme.
  3. Do väčšej nádoby pridáme ošúpaný zemiak, studené mlieko, surové vajce, olej. Všetko rozmixujeme.
  4. Na rozmixovanie majonézy použijeme ponorný mixér. Pravú domácu majonézu dochutíme podľa chuti.

Tip Dobrej kuchyne: Naša domáca majonéza je výborná do tradičného zemiakového šalátu, môžete ju pridať aj do iných zeleninových šalátov, napríklad cviklového, kapustového, zelerového. Pripravte si šalát s pravou domácou majonézou.

Dobrú šalátovú chuť.

Vyskúšajte aj najlepšia domáca majonéza 3x inak, overené recepty kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty