Nákupný zoznam

Vynikajúci domáci kečup lepší ako z obchodu, vyskúšaný recept

27.10.2021 | Autor: Slávka

Domáci kečup ako z obchodu a oveľa lepší. Pripravte si domácu pochúťku podľa vyskúšaného receptu portálu Dobrá Kuchyňa.

Domáci kečup lepší ako z obchodu, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto - Slávka

Vynikajúci domáci kečup, ktorý si budete pripravovať každé leto a ten z obchodu už nebudete potrebovať. Vyskúšajte náš overený recept.

Domáci kečup lepší ako z obchodu, vyskúšaný recept

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 4 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 2,5 hodiny
  • Počet porcií: 20 fľaštičiek
  • Autorka receptu: Slávka

Vlastný domáci kečup, ktorý si urobíte z paradajok, z ktorých vám každá jedna prešla dlaňou, je neporovnateľný. Viete úplne presne, čo ste do neho dali. Či boli paradajky dokonale dozreté, záleží aj, aký druh si vyberiete, či máte radšej sladšie alebo kyslejšie.

Skrátka, ak si kečup pripravíte sami doma, máte prehľad o tom, z čoho je urobený. Nehovoriac o tom, že tam nedávate žiadne dochucovadlá, ani zahusťovadlá či iné prídavné látky. Len poctivá chuť paradajok a ostatnej zeleniny, ktorú si dochutíte po svojom.

Mať domáci kečup doma v špajzke a len ho podľa potreby postupne počas zimy vyťahovať, je niečo neoceniteľné. Na webe zenyvmeste.sk si ukážeme, ako na to.

Máme pre vás aj recept na najlepší recept na domáci kečup webu Ženy v meste

Ingrediencie na domáci kečup

(na 20 dávok)


Ingrediencie

  • 1 kg - cibuľa
  • 12 guličiek - nové korenie
  • 1 kávová lyžička - mletá škorica
  • 60 dkg - cukor kryštálový
  • 4 ks - klinčeky
  • 4 dcl - ocot
  • 40 guličiek - čierne korenie celé
  • 4 kávové lyžičky - červená mletá paprika
  • 5 kg očistených a nakrájaných - paradajky
  • 4 ks - zelená paprika
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúci domáci kečup lepší ako z obchodu, vyskúšaný recept

Domáci kečup, postup receptu

Ingrediencie: 5 kg očistených a nakrájaných paradajok, 1 kg cibule, 4 ks zelených paprík, 60 dkg cukru, 4 dcl octu, 4 PL soli, 4 KL červenej mletej papriky, 40 guličiek čierneho korenia, 12 guličiek nového korenia, 1 KL škorice, 4 klinčeky.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Nakrájame si zeleninu

Paradajky, cibuľu aj papriku si nakrájame a vložíme do hrnca.

2. Okoreníme

Pridáme soľ a všetky druhy korenia.

3. Pridáme ocot

Tiež ocot a cukor a dobre premiešame.

4. Varíme niekoľko hodín

Hmotu varíme 2 až 3 hodiny v závislosti od toho, aký hustý kečup chceme mať.

5. Rozmixujeme mixérom

Občas premiešavame. Všetko dobre rozmixujeme ponorným mixérom a pasírujeme, aby nám ostalo minimum odpadu.

6. Necháme prevrieť

Kečup znova necháme prevrieť.

7. Plníme fľaštičky

Ešte za úplne horúca plníme uzatvárateľné fľaštičky.

8. Ešte teplé uložíme do sucha

Uzavrieme ich a prevrátime hore dnom aspoň na 5 minút, aby sa dôkladne utiahli.  Ešte teplé fľaštičky kečupu dáme do suchých priestorov a obalíme utierkami, uterákom, prípadne dekou, kde vychladnú. Následne ich skladujeme.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom, oreganom a kaparmi

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty