Nákupný zoznam

Výborné univerzálne tvarohové cesto na sladko i slano, top RECEPT

22.01.2021 | Autor: Nela

Univerzálne tvarohové cesto na sladko i slano. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte.

Najlepšie univerzálne tvarohové cesto na sladko i slano

Chcete si upiecť vynikajúce zdravé tvarohové šatôčky so slivkovým lekvárom alebo čokoládou? Nech sa páči. Univerzálne tvarohové cesto so značkou Dobrá kuchyňa. Inšpirujte sa.

Výhodou cesta je, že je bez cukru. Pampúšiky/šatôčky si môžete upiecť v dvoch verziách, na sladko, aj slano. Ak zvolíte vhodnú plnku, šatôčky budú vhodné aj pre diabetikov.

Vynikajúce tvarohové cesto v zdravšej verzii zo špaldovej múky, bez vajec a droždia. Zopár surovín, skvelá dobrota. Pre milovníkov slaných, ale aj sladkých koláčov. Zdravšie pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.

Klasické linecké koláčiky najlepšie tradičné linecké koláčiky, mamkin osvedčený recept

Fantastické šatôčky z tvarohového univerzálneho cesta

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 2x15 minút 
  • Počet kusov: 30 (podľa veľkosti)

Nech sa páči. Inšpirujte sa našou novinkou. Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto na sladké i slané mäkké pampúšiky pečené v rúre so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlobľúbenejšie rožteky krehké rožteky so slivkovým lekvárom iba z troch ingrediencií. Skúste aj tento náš recept na tvarohové guľky. Skúste aj recept na linecké cesto od babičky. Máme pre vás aj rýchle kokosové pusinky.

Skvelé univerzálne tvarohové cesto, ktoré si zamilujete

(Na 30 kusov - podľa veľkosti)


Ingrediencie

  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 pohár - slivkový lekvár
  • 1 podľa potreby - práškový cukor
  • 1/2 malej lyžičky - sóda bikarbóna
  • 250 g - jemný nízkotučný tvaroh
  • 1 podľa chuti - kúsky čokolády
Poslať ako nákupný zoznam



Výborné univerzálne tvarohové cesto na sladko i slano, top RECEPTAutor - Nela

Fantastické pampúšiky z univerzálneho cesta - postup receptu

Ingrediencie na cesto: 250 g (téglik) jemného nízkotučného tvarohu, 1,5 téglika hladkej špaldovej (hladkej) múka, 25 g masla, štipka soli, 1/2 malej lyžičky sódy bikarbóny, 1 ks vanilínový cukor (pri sladkej verzii) na náplň: 1 pohár hustého slivkového lekváru (najlepšie domáceho), kúsky čokolády (prípadne nutella, tvaroh zmiešaný s cukrom) - sladká verzia,  na posypanie: práškový cukor

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Z nízkotučného termizovaného tvarohu, hladkej špaldovej múky (hladkej múky), zmäknutého masla, sódy bikarbóny, štipky soli, pri sladkej verzii aj vanilínového cukru si v miske vypracujeme vláčne tvarohové cesto.
  2. S týmto cestom môžeme pracovať ihneď, môžeme ho uložiť aj do chladu a pracovať s ním neskôr. Cesto preložíme na pomúčenú dosku. Pripravíme si obľúbenú náplň - hustý lekvár či kúsky čokolády (odporúčam).
  3. Tvarohové cesto rozdelíme na dve časti. Každé rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomáhame si ďalšou múkou, aby sa nelepilo. Cesto nakrájame na štvorčeky veľkosti 6x6 cm, dáme náplň, preložíme, dobre zatlačíme.
  4. Je veľmi dôležité konce dobre zatlačiť, aby náplň nevytiekla. Pirôžky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, jemne ich popicháme vidličkou, aby unikala para. Pečieme 15 minút pri teplote 175 oC dozlata.
  5. Z tejto dávky upečieme dva plechy, približne 30 šatôčiek. Odporúčam zdvojnásobiť dávku. Čerstvé pirôžky (pampúšiky, šatôčky) chutia totiž úžasne. Upiecť ich môžete aj v sladkej, ale aj slanej verzii, mňam.
  6. Hotové šatôčky v sladkej verzii posypeme práškovým cukrom. Príprava tvarohového univerzálneho cesta je úplne jednoduchá, s cestom sa výborne pracuje. Prípravu zvládne aj začiatočník, nemajte žiadne obavy.

Tip Dobrej kuchyne: Z nášho vynikajúceho tvarohového cesta si môžete upiecť koláčiky nielen na sladko, ale aj slano. Pripravte si napríklad plnku bryndzovú, zemiakovú, tvarohovú na slano.

Sladké či slané maškrtenie. Skúste aj tento recept na jednoduché cesto na koláč. Vyskúšajte aj famózne rožteky z troch surovín, recept na sladko i slano portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty