Wrap s kuracím mäsom na spôsob gyrosu, vyskúšaný recept. Autor receptu a foto: Slávka
Neskutočne dobrá kombinácia čerstvej zeleniny, tacos placky a kuracieho mäsa na spôsob gyrosu. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Wrap z tacos placiek je jedlo, ktoré patrí k menej tradičnými, no o to zaujímavejším. Netreba utekať do žiadneho pouličného stánku, pripravte si ho vo svojej kuchyni.
Stačí si osvojiť pár hlavných zásad a wrap s kuracím mäsom na spôsob gyrosu si bude sami pripravovať pravidelne aj doma.
Tajomstvo spočíva v kombinácii čerstvej zeleniny, opraženého kuracieho mäsa, avšak lepšie je zo stehien, je pevnejšie a šťavnatejšie. K tomu dva druhy omáčok: smotanovo-cesnaková a čínska chilli.
A už len tacos opražiť na suchej panvici, zvinúť a máte wrap s mäsom na spôsob gyrosu lepší než kúpený kdekoľvek vonku.
Máme pre vás aj recept ako si doma pripraviť grilované kuracie prsia na masle
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 1 chilli paprička, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 250 ml kyslej smotany, 2 hrste čerstvých cherry paradajek, 500 g vykostených kuracích stehien, 4 listy ľadového šalátu, 3 strúčiky cesnaku, 1 citrón, 1 kávovú lyžičku oregana, 1 kávovú lyžičku červenej mletej papriky, 1 kávové lyžičky mletého nového korenia, 1 kávovú lyžičku muškátového oriešku, 1 kávovú lyžičku čierneho mletého korenia, 1 kávová lyžička soli, 2 lyžice masla, 4 tacos placky.
Tip pre vás
Kyslú smotanu zmiešame s trochou oregana, prelisovaným cesnakom, trochou soli, čiernym korením a olivovým olejom.
Dôkladne premiešame a necháme zachladiť.
Na masle začneme pražiť mäso z kuracích stehien, pridáme šťavu z citróna a soľ.
Postupne pridáme čierne a nové korenie, muškátový oriešok, zvyšok oregana; úplne pred dokončením červenú mletú papriku. Sprudka pražíme asi 10 minút, kým je mäsko krásne ružové.
Tacos placky si opražíme na suchej panvici.
Nakrájame si čerstvú zeleninu.
Na placky si naukladáme na spodok mäso.
Na to príde zelenina, smotanová omáčka a chilli.
Placky si z každej strany zavinieme.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk