Nákupný zoznam

Najlepšia živánska z morčacieho stehna, zdravý RECEPT

30.04.2021 | Autor: Nela

Najlepšia živánska z morčacieho stehna. Zdravý recept na vynikajúcu pochúťku z jedného pekáča so značkou Dobrá kuchyňa.

Živánska z morčacieho stehna, ktorú si zamilujete

Skvelý obed či večera z jedného pekáča? Milujete aj mäso z morčacieho stehna? Ste na správnom mieste. Dobrá kuchyňa vám dnes prináša zdravý recept na vynikajúcu domácu živánsku z jedného pekáča.

Aj keď sme pridali kúsok slaninky kvôli chuti, je to len naozaj málo kalórií. Naponok, slaninu môžete vynechať. Dobrú chuť želáme.

Obľubujete jedlá z jedného pekáča. Šup šup do alobalu a všetko spolu do rúry? Nech sa páči. Fantastická živánska z morčacieho stehna, zemiakov a zeleniny - vynikajúca chuť, úspech zaručený.

Tradičný vývar z morčacieho stehna recept na skvelý domáci morčací vývar so zeleninou

Ako jednoducho pripraviť zdravý obed či večeru z jedného pekáča

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 90-120 minút
  • Počet porcií: 4-5

Opäť dilema čo variť? Malo by to byť chutné, sýte, nenáročná príprava? Tak potom vyskúšajte náš osvedčený recept z jedného pekáča - skvelú živánsku pochúťku so značkou Dobrá kuchyňa.

Morčacie mäso je veľmi obľúbené, pretože je chutné, šťavnaté, diétne, plné bielkovín, vhodné aj pri mnohých diétach. 

Inšpirujte sa vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou - recept bez mäsa

Skvelá živánska z morčacieho mäsa - jednoduchá a chutná

(Na 4-5 porcie)


Ingrediencie

  • 1 malý kúsok - slanina
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 2 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 7 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 3 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 2 ks - mrkva strednej veľkosti
  • 1 ks - petržlen strednej veľkosti
  • 2 ks - strúčik cesnaku
  • 2 ks - morčacie stehno dolné
  • 1 ks - menší kúsok kalerábu
  • 1 ks - menšia mladá cuketa
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia živánska z morčacieho stehna, zdravý RECEPTAutor - Nela

Ako sa robí živánska z jedného pekáča - postup receptu

Ingrediencie: 2 ks morčacie stehno dolné, 1 malý kúsok slaniny (dodá výbornú chuť, môžeme aj vynechať), 7 ks zemiak strednej veľkosti, 2 ks mrkva strednej veľkosti, 1 ks petržlen strednej veľkosti, 1 malý kúsok kalerábu (môžeme aj vynechať), 1 ks menšia mladá cuketa, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku, 3 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), celá alebo drvená rasca - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Morčacie stehná umyjeme, osušíme, okoreníme. V strede ich prekrojíme, aby sa lepšie prepiekli. Pekáč vystelieme alobalom, rátame aj s časťou na prekrytie.
  2. Pridáme morčacie stehná a slaninu, ktorú sme nakrájali na malé kocky. Pripravíme zeleninu, ktorú umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky či menšie kocky.
  3. Cuketu nie je potrebné šúpať. Na mäso striedavo vrstvíme a koreníme zemiaky, mrkvu, petržlen, kaleráb, cuketu, cibuľu a cesnak. Pridáme aj maslo alebo olej.
  4. Zeleninu si môžeme pripraviť aj tak, že si ju pripravenú dáme do väčšej misky, pridáme olivový olej a korenie podľa chuti, dobre premiešame. Pridáme k mäsu.
  5. Korenie pridávame podľa obľuby (soľ, korenie, paprika, kurkuma, rasca). Mäso so zeleninou uzavrieme dôkladne alobalom, aby šťava počas pečenia nevytiekla.
  6. Živánsku z morčacieho stehna pečieme pri teplote 200 oC približne 90-120 minút, podľa potreby. Ku koncu môžeme alobal otvoriť a živánsku zapiecť podľa chuti.

Tip Dobrej kuchyne: Živánsku z jedného pekáča si môžeme pripraviť aj z mäsa kuracieho, ale aj bravčového. Ak mäso nejedávate, mäso a slaninku vynechajte, pridajte však bylinky pre lepšiu chuť.

Dobrú tradičnú chuť želáme.

Vyskúšajte aj pravá živánska z kuracieho mäsa, top recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty