Nákupný zoznam

Rýchle morčacie kocky s hráškom a cuketou, fit RECEPT

23.05.2021 | Autor: Nela

Rýchle morčacie kocky s hráškom a cuketou. Skvelý fit recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči

Najlepšie morčacie prsia s hráškom a cuketou - tip na skvelý obed

Fantastické morčacie kocky so zeleným hráškom a cuketou.  Ďalší jednoduchý fit recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči, vyskúšajte. Pochutí si celá rodina.

Dobrá kuchyňa vám dnes ponúka skvelý tip na výborný obed či večeru z morčacieho mäsa. Najlepšie morčacie prsia so zeleným hráškom a cuketou. Želáme vám dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúce kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Morčacie prsia s hráškom a cuketou, recept aj pre začiatočníkov

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 40 minút
  • Počet porcií: 4-5

Morčacie prsia sú veľmi obľúbené, pretože sú chutné, diétne, plné bielkovín. Morčacie mäso je vhodné aj pri mnohých diétach.

Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, vynikajúci recept pre celú rodinu. Morčacie kocky na prírodno, so zeleným hráškom a mladou cuketou.

Zelený hrášok a cuketa - zelenina plná vitamínov a živín. Pripravte si skvelý obed bez výčitiek, vaše zdravie sa vám poďakuje.

Vyskúšajte aj top recept na skvelé morčacie prsia v smotanovej omáčke

Vynikajúce morčacie prsia dusené s cuketou a hráškom

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1-2 strúčiky - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 malá lyžička - mletá červená paprika
  • 1 malá lyžička - Solamyl
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 1 ks - menšia cuketa
  • 600 g - morčacie prsia
  • 1 hrsť - mrazený hrášok
Poslať ako nákupný zoznam



Rýchle morčacie kocky s hráškom a cuketou, fit RECEPTAutor - Nela

Fantastické morčacie prsia s cuketou a zeleným hráškom - postup receptu

Ingrediencie: 600 g morčacie prsia, 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 1 ks menšia mladá cuketa, 1 hrsť mrazeného hrášku na dochutenie:  1 malá lyžička mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie (pri deťoch môžeme aj vynechať) - podľa chuti, drvená rasca, kurkuma (pôsobí protizápalovo, je vynikajúca aj na kĺby) - 1 štipka na zahustenie: 1 malá lyžička Solamylu (podľa potreby, môžeme aj vynechať)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Morčacie prsia si umyjeme, dôkladne osušíme a nakrájame na menšie kocky. Na kvalitnú panvicu pridáme maslo alebo olivový olej, rozohrejeme. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Cibuľu orestujeme do sklovita, zasypeme mletou červenou paprikou. Ihneď pridáme morčacie kocky a korenie podľa chuti -  soľ, mleté čierne korenie, rascu, kurkumu a roztlačený cesnak.
  3. Za stáleho miešania mäso restujeme, aby sa zatiahlo, mäsko zbledne. Keď sa mäso uzavrie, ostane vo vnútri šťavnaté, ale aj veľmi chutné. Potom mäso prikryjeme a dusíme približne 5 minút. 
  4. Po dusení pustí mäso vlastnú šťavu, získa na výbornej chuti. Cuketu umyjeme a aj so šupkou ju nastrúhame na tenké rezančeky. Ak máme cuketu väčšiu, s tvrdšou šupkou, je lepšie ju ošúpať.
  5. Nastrúhanú cuketu pridáme k mäsu a orestujeme. Cuketa pustí tiež vlastnú šťavu. Záleží však, koľko vody cuketa obsahuje. Čím je mladšia, tým obsahuje viac vody, preto má cuketa málo kalórií. 
  6. K mäsu pridáme aj zelený hrášok mrazený, môžeme aj čerstvý. Podľa potreby podlejeme mäso so zeleninou horúcou vodou, tak dusíme do mäkka. Trvá to 20 minút, samozrejme, podľa potreby. 
  7. Keď je mäso mäkké, ochutnáme omáčku. Ak je potrebné, pridáme soľ alebo korenie podľa chuti. Prírodnú šťavu môžeme zahustiť Solamylom rozmiešaným v troške vody. Nie je to však potrebné.
  8. Morčacie kocky na prírodno so zeleným hráškom a cuketou podávame so šťuchanými zemiakmi, dusenou ryžou či zemiakovými hranolkami. Pri fit verzii zvolíme zeleninový šalát, dusenú zeleninu.

Tip Dobrej kuchyne: Keď si mäso necháme marinovať v olejovej marináde (olej premiešame s obľúbeným korením, vložíme kocky mäsa, dôkladne premiešame) na pár hodín, najlepšie však cez noc, mäsko bude omnoho chutnejšie a jemnejšie. 

Dobrú chuť želáme.

Inšpirujte sa aj receptami najlepšie jedlá z morčacieho mäsa kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty