Nákupný zoznam

Najlepšia domáca parená knedľa kvásková, RECEPT bez rozkvasu

21.02.2021 | Autor: Nela

Vynikajúca kvásková parená knedľa. Recept bez rozkvasu z dielne webu Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Vynikajúca domáca parená knedľa - jednoduchý recept z kvásku

Domáca kvásková parená knedľa. Jednoduchý recept bez rozkvasu z dielne webu Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte.

Dobrá kuchyňa vám ponúka mnoho chutných receptov. Či sú to recepty tradičné, máme pre vás aj recepty moderné, skvelé nátierky, polievky, hlavné jedlá, dezerty a koláče. Veľkým trednom sa stalo kváskovanie. Aj recepty z kvásku vám ponúka Dobrá kuchyňa. Varte a pečte s nami, určite si pochutíte. Varíme a pečieme pre vás s nadšením a láskou. 

Tradičná pochúťka zdravá sviečková na smotane, domáci recept

Domáca kvásková parená knedľa, ktorú sa oplatí vyskúšať

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 50 minút (25 minút/1knedľa)
  • Počet porcií: cca 6 (2 parené knedle)

Kváskujete? Chcete svojej rodine pripraviť zdravšiu parenú knedľu? Nech sa páči. Ste opäť na správnom mieste. Dnes Vám Dobrá kuchyňa prináša recept na skvelú parenú knedľu z kvásku. Inšpirujte sa.

K omáčkam parená knedľa výborne ladí. Ako pripraviť domácu kváskovú knedľu? My vám poradíme. Vynikajúca parená knedľa z kvásku so značkou Dobrá kuchyňa.

Domáca parená knedľa je vynikajúca k rôznym omáčkam - sviečkovej, kôprovej, paradajkovej, výborne chutí aj s dusenou kapustou a pečeným mäsom. 

Aby nám domáca parená knedľa nevyschla, po naparení ju potrieme olejom. Ak si ju chceme odložiť aj na druhý deň, knedľu zabalíme do fólie.

Vyskúšajte aj najlepšiu kôprovú omáčku - veľmi jednoduchý recept

Skvelá domáca parená knedľa z kvásku, top recept

(Na cca 6 porcií)


Ingrediencie

  • 500 g - polohrubá múka
  • 2 polievková lyžica - ražný kvások
  • 300 g - perlivá voda (voda)
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia domáca parená knedľa kvásková, RECEPT bez rozkvasuAutor - Nela

Domáca kvásková parená knedľa bez rozkasu - postup receptu

Ingrediencie: 2 polievkové lyžice ražného kvásku, 500 g polohrubá múka (môžeme zvoliť aj špaldovú polohrubú múku), 300 g perlivej vody alebo minerálky (alebo vody, perlivá voda však dodá úžasnú štrukrúru), 1 malá lyžička soli na potretie paráčika a knedlí: olej podľa potreby

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Všetky suroviny dáme do nádoby a spolu vymiesime. Cesto by sa nám malo oddeľovať od nádoby. Perlivá voda alebo minerálka musí mať izbovú teplotu. 
  2. Nádobu uzavrieme igelitom (tanierom). Cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 10 hodín, podľa potreby. V letnom období to trvá samozrejme aj kratšie.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, opatrne premiesime. Pomáhame si múkou. Vytvarujeme knedle, ktoré preložíme na dosku vystlanú papierom na pečenie. 
  4. Vyformované knedle prikryjeme igelitom a necháme ešte približne 1 hodinu podkysnúť. Domáce knedle budeme pariť na paráčiku, ktorý si potrieme dobre olejom.
  5. Do väčšieho hrnca nalejeme vodu (aby siahala pod paráčik), vložíme paráčik. Hrniec prikryjeme a vodu necháme zovrieť, aby sa vytvorila para. Vložíme knedľu.
  6. Hrniec opäť prikryjeme na miernom stupni paríme (varíme) 10 minút. Tak pokrievku opatrne odkryjeme (aby voda nekvapkala na knedľu), popicháme špajdlou.
  7. Hrniec opäť prikryjeme a knedľu paríme ešte ďalších 15 minút. Po tomto čase ju opatrne vyberieme, znova popicháme, preložíme na mriežku a potrieme olejom.

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme knedľu ešte zdravšiu, zvolíme múku špaldovú. Špaldová múka je výživnejšia, preto sa v poslednom čase teší veľkej obľube. 

Držíme palce pri príprave. Inšpirujte receptami na prílohy skvelé prílohy z kuchyne portálu Ženy v meste. Skúste aj naše tipy aká múka ide do knedle.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty