Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Vedeli ste, že strukoviny patria ku najbohatším zdrojom bielkovín rastlinného pôvodu? Majú nízky obsah tukov, obsahujú zdraviu prospešnú vlákninu, rýchlo zasýtia, sú cenovo dostupné a navyše veľmi chutné
Minimálne pre tieto ich vlastnosti by sme ich mali do svojho jedálnička pridať aspoň raz týždenne. S dobrými receptami to nebude vôbec také ťažké...
Sedliacka fazuľová polievka, skúste overený recept.
Deň vopred prepláchneme fazuľu, ponoríme ju do vody na celú noc. Na druhý deň vodu vylejeme, fazuľu dáme do hrnca, zalejeme ju vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie a necháme variť do polomäkka (cca 1,5 hod.). Fazuľu nesolíme.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a pridáme ku fazuli. Cibuľu nakrájame na drobno a do zlatista orestujeme na masle. Poprášime ju hladkou múkou a spravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame dohladka. Záprašku prilejeme ku fazuli, až teraz osolíme a necháme prevariť.
Keď je prívarok dostatočne zahustený, odstavíme. Na koniec dochutíme octom a korením podľa chuti. Podávame s chlebom, mäsom (údené, fašírka, klobása) alebo volským okom.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk