Nákupný zoznam

Fazuľový prívarok, recept na prívarok z fazule

05.08.2022 | Autor: Denča

Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.

Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku. 

Vedeli ste, že strukoviny patria ku najbohatším zdrojom bielkovín rastlinného pôvodu? Majú nízky obsah tukov, obsahujú zdraviu prospešnú vlákninu, rýchlo zasýtia, sú cenovo dostupné a navyše veľmi chutné

Minimálne pre tieto ich vlastnosti by sme ich mali do svojho jedálnička pridať aspoň raz týždenne. S dobrými receptami to nebude vôbec také ťažké... 

Sedliacka fazuľová polievka, skúste overený recept.


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 200 ml - mlieko
  • 2 PL - hladká múka
  • 8 ks - nové korenie
  • 3 ks - bobkový list
  • 1 PL - ocot
  • 8 guličiek - čierne korenie celé
  • 200 g - fazuľa
Poslať ako nákupný zoznam



Fazuľový prívarok, recept na prívarok z fazule

1. Príprava fazule

Deň vopred prepláchneme fazuľu, ponoríme ju do vody na celú noc. Na druhý deň vodu vylejeme, fazuľu dáme do hrnca, zalejeme ju vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie a necháme variť do polomäkka (cca 1,5 hod.). Fazuľu nesolíme.

2. zápražka

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a pridáme ku fazuli. Cibuľu nakrájame na drobno a do zlatista orestujeme na masle. Poprášime ju hladkou múkou a spravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame dohladka. Záprašku prilejeme ku fazuli, až teraz osolíme a necháme prevariť.

3. Tip na servírovanie

Keď je prívarok dostatočne zahustený, odstavíme. Na koniec dochutíme octom a korením podľa chuti. Podávame s chlebom, mäsom (údené, fašírka, klobása) alebo volským okom.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty