Medvedí cesnak a pesto z jeho lístkov je dokonalý spôsob využitia tejto skvelej rastlinky v našich kuchyniach. A vydrží dlho. Vyskúšajte si ho pripraviť s nami.
Pokojne vám vydrží doma aj celý rok. Pesto z medvedieho cesnaku je skvelá a trvanlivá dobrota.
Už sme si na to vlastne aj zvykli, každý rok hneď na jar sa sociálne siete zaplnia nápadmi ako doma využiť medvedí cesnak.
A príprava jednoduchého pesta je zrejme tým základným receptom.
Medvedí cesnak - účinky, využitie a skvelé recepty webu DobráKuchyňa.sk
Táto skvelá pochúťka sa hodí napríklad do nátierok, polievok, ale aj omáčok či zapekaných jedál.
Ale môžete si určite doma vymyslieť aj kopec iných spôsobov jeho využitia.
Máme pre vás aj recept na výborné maslo z medvedieho cesnaku - kliknite
(na dva poháriky)
Ingrediencie - 250 g medvedieho cesnaku - listy, soľ - druh a množstvo podľa vlastnej chuti (morská, kamenná, himalájska), cca 200 ml oleja (rovnako si vyberte podľa chuti olivový, slnečnicový, sezamový či orechový. Zmesi dodá výbornú chuť). Na dochutenie pesta: olivy, chilli papričky, orechy, alebo čokoľvek podľa chuti.
Tip pre vás
Dobrú chuť. Skúste aj náš recept na pesto z medvedieho cesnaku bez orechov. Vyskúšajte aj recept na pesto z medvedieho cesnaku na webe Ženyvmeste.sk. Alebo aj polievku z medvedieho cesnaku bez smotany.
Vyskúšajte aj dva jednoduché spôsoby ako naložiť medvedí cesnak. Tu je zase pasta z medvedieho cesnaku. Tu je aj 10 najlepších receptov na medvedí cesnak.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk