Nákupný zoznam

Najlepšia hrnčeková marhuľová bublanina, najlepší RECEPT

29.06.2023 | Autor: Nela

Hrnčeková marhuľová bublanina. Vyskúšajte najlepší recept so značkou Dobrá kuchyňa. Skvelý jednoduchý koláčik pre celú rodinu. Sladké marhuľové maškrtenie.

Marhuľovú bublanina. Foto - Nela

Ovocná bublanina je skvelý koláč, pretože jej príprava je jednoduchá, ak je k tomu aj hrnčeková, nepotrebujete ani váhu. Dnes sme si pre vás pripravili recept na fantastickú hrnčekovú marhuľovú bublaninu. Šťavnatá a chutná bublanina so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepšia hrnčeková marhuľová bublanina. Vyskúšajte novinku z dielne webu Dobrá kuchyňa. Ak si necháte bublaninu predpiecť, ovocie ostane pekne na vrchu a neprepadne sa nadol.

Fantastická marhuľová bublanina

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Počet kusov: 30

Bublanina bude tak jemná a nadýchaná. Namiesto marhúľ môžete zvoliť aj iné obľúbené sezónne ovocie. Sladké bublaninové maškrtenie. Dobrá kuchyňa pre vás denne pripravuje nové recepty, ktoré sú osvedčené, pripravené do najmenších detailov.

Dávame vám možnosť výberu zvolených ingrediencií. V našich receptoch používame predovšetkým zdravšie alternatívy, viacero receptov je aj bez lepku. Varte s nami zdravšie, jednoducho a chutne. Varte a pečte s Dobrou kuchyňou.

Marhuľová bublanina na každú príležitosť

(30 kusov/1 plech)


Ingrediencie

  • 2 hrnček - polohrubá múka
  • 1/2 bal. - prášok do pečiva
  • 3/4 hrnček - kryštálový cukor
  • 3/4 hrnček - vlažná voda
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia hrnčeková marhuľová bublanina, najlepší RECEPT

Najlepšia hrnčeková bublanina s marhuľami - postup receptu

hrnček: 200 ml

Ingrediencie: 6 ks vajce, 3/4 hrnčeka kryštálového (trstinového) cukru, 3/4 hrnčeka vlažnej vody, 3/4 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubá múka (alebo 1 hrnček hladká špaldová múka a 1 hrnček celozrnná špaldová múka), 1/2 bal. prášku do pečiva, 15-20 ks marhúľ (podľa veľkosti).

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Marhule umyjeme, osušíme, rozpolíme, odstránime kôstky. Môžeme ich aj nakrájať na menšie kusy.
  2. Žĺtky vyšľaháme spolu s kryštálovým (trstinovým) cukrom do penista. Počas šľahania zväčšia objem.
  3. Tak postupne, po kvapkách, prišľaháme aj vlažnú vodu a olej. Bublanina bude potom oveľa jemnejšia.
  4. Stierkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, potom aj tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  5. Plech na pečenie (veľkosti cca 37x27 cm) vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme hotové cesto.
  6. Najprv si našu bublaninu predpečieme bez ovocia, ovocie týmto spôsobom ostane pekne na vrchu.
  7. Predpečieme si ju na 5 minút, pri teplote 200 oC. Potom poukladáme rozpolené (nakrájané) marhule.
  8. Našu hrnčekovú bublaninu s marhuľami ďalej pečieme cca 20 minút pri teplote 180 oC, podľa potreby.
  9. Upečenú voňavú bublaninu necháme vychladnúť. Nakoniec ju môžeme posypať aj práškovým cukrom.

Tip Dobrej kuchyne: Našu jednoduchú hrnčekovú bublaninu si môžete upiecť s ľubovoľným obľúbeným ovocím. Upečte si skvelý koláčik podľa vlastnej chuti, ktorého prípravu zvládne aj každý začiatočník. Sladké maškrtenie. Tu je najlepšia múka na bublaninu. A tu je bublanina ako pavučinka.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty