Fantastická perníková roláda so slivkovým lekvárom a orechami. Úžasná voňavá roláda so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte náš top recept.
Obľubujete vôňu škorice, med, slivkový lekvár a orechy? Cítite už tú nádhernú vôňu Vianoc? Dobrá kuchyňa vám prináša overený recept na dokonalú perníkovú roládu so slivkovým lekvárom a orechami. Garantujeme, že si ju zamilujete. Chutí totiž úžasne.
Vynikajúce perníčky najlepšie perníky z kvásku, ktoré si obľúbite
Perníčky, medovníčky. Ale čo tak si upiecť voňavú perníkovú roládu? Nech sa páči. Ponúkame vám jednoduchý recept. Najlepšia perníková roláda so slivkovým lekvárom a orechami. Top pochúťka so značkou Dobrá kuchyňa.
Nepečená dobrota najlepšie domáce guľky rafaelo
(2 rolády)
Ingrediencie na cesto: 350 g hladká špaldová (hladká) múka, 100 g pomletý trstinový alebo práškový cukor, 2 ks vajce, 60 g vlažného roztopeného masla, 1 kopcovitá lyžica medu, 2 čajové lyžičky perníkového korenia, 1 čajová lyžička mletej škorice, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny na náplň: 2 poháre slivkového lekváru, 2 plné hrste sušených sliviek (aj viac), 2 plné hrste vlašských orechov alebo iných orechov (aj viac) na potretie rolád: 1 ks vajce, 1 polievková lyžica oleja na posypanie: pomletý trstinový cukor alebo práškový cukor
Tip pre vás
Tip dobrej kuchyne: Perníkové záviny môžeme naplniť aj iným sušeným ovocím, napr. brusnicami, hrozienkami, ktoré si namočíme aspoň na 20 minút do rumu.
Perníkové medové maškrtenie.
Vyskúšajte aj recept na vianočnú perníkovú roládu kuchyne portálu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk