Tradičný recept na kurča na smotane ako od babičky. Autorka receptu a foto - Slávka
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale priprave kuraťa na smotane nemusí byť nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Jemná chuť kuracieho mäska, ktorá sa skombinuje s kyslou aj sladkou smotanou, vyvoláva príjemné spomienky na detstvo asi každému. Skúste si s nami toto klasické jedlo podľa receptu priamo od babičky.
Pri príprave kuracieho na smotane by sa nemalo nič pokaziť.
Treba ale myslieť na niekoľko dôležitých zásad, aby sme dospeli k zdarnému výsledku na tanieri. Napríklad, aby mäso nebolo príliš rozvarené a nerozpadalo sa – kura sa stihne udusiť rýchlo, takže pozor na to.
Ale nesmie ani byť málo udusené; tvrdé a nedovarené mäso nikomu nechutí. Dôležitá je ešte aj správna príprava samotnej šťavy. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá. Nedajbože, aby sa objavili hrudky, to nevyzerá dobre.
Stačí dodržať pár zásad a isto sa vám kurča na smotane podarí. Tak poďme na to. Ale ak by ste mali chuť na babičkin paprikáš, tak tu je recept.
Ingrediencie: 8 kusov kuracích dolných stehien, 1 cibuľa, 50 g hladkej múky, 2 kusy bobkového listu, 6 malých lyžičiek kyslej smotany a rovnako aj šľahačkovej smotany, 4 guličky nového korenia, 1 kávová lyžička červenej mletej papriky, 1 kávová lyžička soli, čierne korenie podľa chuti, 2 polievkové lyžice oleja olej (repkový, kokosový, alebo olivový).
Tip pre vás
Pripravíme si kuracie stehná, dôkladne ich očistíme.
Smažíme cibuľku, na jemno nakrájanú, na oleji.
Pridáme papriku a zalejeme asi dvoma dcl vody.
Vložíme mäso, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 45 minút do zmäknutia.
Medzitým si vyvaríme cestovinu, napríklad kolienka alebo iný obľúbený druh.
Prichádza posledný krok, zahustenie. Smotanovú zmes pomaly nalejeme ku kuraťu, premiešame, povaríme asi ešte minútu.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako pripraviť kuracie mäso.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk