Nákupný zoznam

Kurča na smotane ako od babičky, tradičný recept

23.06.2022 | Autor: Slávka

Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.

Tradičný recept na kurča na smotane ako od babičky. Autorka receptu a foto - Slávka

Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale priprave kuraťa na smotane nemusí byť nič náročné. Pripravte si ho s nami.

Kurča na smotane, recept

Jemná chuť kuracieho mäska, ktorá sa skombinuje s kyslou aj sladkou smotanou, vyvoláva príjemné spomienky na detstvo asi každému. Skúste si s nami toto klasické jedlo podľa receptu priamo od babičky.

  • Čas prípravy v min.: 60
  • Čas varenia v min.: 55
  • Počet porcií: 4

Pri príprave kuracieho na smotane by sa nemalo nič pokaziť.

Treba ale myslieť na niekoľko dôležitých zásad, aby sme dospeli k zdarnému výsledku na tanieri. Napríklad, aby mäso nebolo príliš rozvarené a nerozpadalo sa – kura sa stihne udusiť rýchlo, takže pozor na to.

Ale nesmie ani byť málo udusené; tvrdé a nedovarené mäso nikomu nechutí. Dôležitá je ešte aj správna príprava samotnej šťavy. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá. Nedajbože, aby sa objavili hrudky, to nevyzerá dobre.   

Stačí dodržať pár zásad a isto sa vám kurča na smotane podarí. Tak poďme na to. Ale ak by ste mali chuť na babičkin paprikáš, tak tu je recept.

Kura na smotane


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 50 g - hladká múka
  • 2 ks - bobkový list
  • 6 čajových lyžičiek - šľahačková smotana
  • 6 čajových lyžičiek - kyslá smotana
  • 4 guličky - nové koreni
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 8 ks - kuracie stehno dolné
  • 1 podľa chuti - čierne korenie
  • 2 PL (repkový, kokosový, alebo olivový) - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Kurča na smotane ako od babičky, tradičný recept

Kurča na smotane ako od babičky, postup receptu

Ingrediencie: 8 kusov kuracích dolných stehien, 1 cibuľa, 50 g hladkej múky, 2 kusy bobkového listu, 6 malých lyžičiek kyslej smotany a rovnako aj šľahačkovej smotany, 4 guličky nového korenia, 1 kávová lyžička červenej mletej papriky, 1 kávová lyžička soli, čierne korenie podľa chuti, 2 polievkové lyžice oleja olej (repkový, kokosový, alebo olivový).

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Kuracie mäso

Pripravíme si kuracie stehná, dôkladne ich očistíme.

2. Cibuľka

Smažíme cibuľku, na jemno nakrájanú, na oleji.

3. Paprika

Pridáme papriku a zalejeme asi dvoma dcl vody.

4. Dusenie

Vložíme mäso, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 45 minút do zmäknutia.

5. Smotana

Zmiešame obe smotany s múkou a zriedime s trochou vody.

6. Cestovina.

Medzitým si vyvaríme cestovinu, napríklad kolienka alebo iný obľúbený druh.

7. Zahustenie kurčaťa na smotane

Prichádza posledný krok, zahustenie. Smotanovú zmes pomaly nalejeme ku kuraťu, premiešame, povaríme asi ešte minútu.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako pripraviť kuracie mäso.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty