Nákupný zoznam

Poctivá francúzska cibuľačka, cibuľová polievka s bagetkou

26.06.2022 | Autor: Denča

Poctivá francúzska cibuľačka je výborná cibuľová polievka s bagetkou. Vyskúšajte túto dokonalú polievku, ktorá zahreje a pohladí vaše zmysly.

Cibuľačka, cibuľová polievka s bagetkou. Autorka foto a receptu - Denča

Výborná francúzska cibuľačka je výborná cibuľová polievka s bagetkou. Vyskúšajte túto dokonalú polievku, ktorá zahreje a pohladí vaše zmysly. 

Cibulačka, cibuľová polievka, recept

Počas chladných zimných večerov človeka perfektne zahreje táto úžasná polievka pôvodom z Francúzka.

Jej história sa tahá už do čias, keď dnešné územie francúzska, vtedy Galiu okupovali vojská starovekého Ríma.

  • Čas prípravy v min 60
  • Čas pečenia v min 55
  • Počet porcií 4

Jej základom je vývar, biele víno, olivový olej a cibuľa. Ingrediencie, ktoré majú naozaj bohatú históriu.

Táto krajina je známa svojimi výnimočnými vínami a skvelým jedlom. Ak sa víno použije do jedla, zaručene bude chutiť vynikajúco.

Vyskúšajte francúzsku cibuľačku a určite si ju zamilujete aj vy. Ak by ste mali chuť na tradičnú cesnačku, recept nájdete tu.

Francúzska cibuľová polievka

(na 4 taniere)


Ingrediencie

  • 10 ks - cibuľa
  • 4 strúčiky - cesnak
  • 1 PL - hladká múka
  • 4 ks - bobkový list
  • 1 podľa chuti - sušený tymián
  • 1 pol kávovej lyžičky - hnedý cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Poctivá francúzska cibuľačka, cibuľová polievka s bagetkou

Cibulačka, postup receptu na cibuľovú polievku

Ingrediencie:  10 ks cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica hladkej múky, 4 kusy bobkového listu, sušený tymián podľa chuti, pol kávovej lyžičky hnedého cukor, 2 dcl bieleho vínal, 1 liter vývaru (mäsový), 3 polievkové lyžice masla alebo oleja, čierne korenie mleté a soľ podľa chuti.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Pripravíme si potrebné ingrediencie. Cibuľu nakrájame na tenké plátky.

2. Cibuľu necháme skaramelizovať

Do hrnca dáme maslo a trocha oleja, rozpustíme ho. Pridáme nakrájanú cibuľu, soľ a cukor. Hrniec máme na slabom plameni, cibuľu často premiešavame, jej pomalá príprava je v tejto fáze najdôležitejšia. Cibuľa najprv zmäkne a potom zhnedne. Pečieme ju takto pomaly asi 20 minút, kým nám jemne skaramelizuje.

3. Cibulačku zalejeme vývarom

Cibuľu poprášime hladkou múkou, premiešame. Zalejeme vínom a vývarom. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, bobkové listy a tymian, mleté čierne korenie. Odokryté pomaly varíme cca 30 minút.

4. Opečieme si bagetky

Na suchej panvici si opečieme nakrájané bagetky. V miske zmiešame olivový olej, pretlačený strúčik cesnaku, soľ a trochu vody. Touto zmesou potrieme horúce pečivo, a položíme naň tenký plátok syra.

5. Servírovanie cibuľačky

Do horúcej polievky položíme bagetku, môžeme ozdobiť plátkom syra alebo čerstvým tymianom.

Dobrú chuť. A vyskúšajte aj naše recepty na skvelé polievky

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty