Cibuľačka, cibuľová polievka s bagetkou. Autorka foto a receptu - Denča
Výborná francúzska cibuľačka je výborná cibuľová polievka s bagetkou. Vyskúšajte túto dokonalú polievku, ktorá zahreje a pohladí vaše zmysly.
Počas chladných zimných večerov človeka perfektne zahreje táto úžasná polievka pôvodom z Francúzka.
Jej história sa tahá už do čias, keď dnešné územie francúzska, vtedy Galiu okupovali vojská starovekého Ríma.
Jej základom je vývar, biele víno, olivový olej a cibuľa. Ingrediencie, ktoré majú naozaj bohatú históriu.
Táto krajina je známa svojimi výnimočnými vínami a skvelým jedlom. Ak sa víno použije do jedla, zaručene bude chutiť vynikajúco.
Vyskúšajte francúzsku cibuľačku a určite si ju zamilujete aj vy. Ak by ste mali chuť na tradičnú cesnačku, recept nájdete tu.
(na 4 taniere)
Ingrediencie: 10 ks cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica hladkej múky, 4 kusy bobkového listu, sušený tymián podľa chuti, pol kávovej lyžičky hnedého cukor, 2 dcl bieleho vínal, 1 liter vývaru (mäsový), 3 polievkové lyžice masla alebo oleja, čierne korenie mleté a soľ podľa chuti.
Tip pre vás
Pripravíme si potrebné ingrediencie. Cibuľu nakrájame na tenké plátky.
Do hrnca dáme maslo a trocha oleja, rozpustíme ho. Pridáme nakrájanú cibuľu, soľ a cukor. Hrniec máme na slabom plameni, cibuľu často premiešavame, jej pomalá príprava je v tejto fáze najdôležitejšia. Cibuľa najprv zmäkne a potom zhnedne. Pečieme ju takto pomaly asi 20 minút, kým nám jemne skaramelizuje.
Cibuľu poprášime hladkou múkou, premiešame. Zalejeme vínom a vývarom. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, bobkové listy a tymian, mleté čierne korenie. Odokryté pomaly varíme cca 30 minút.
Na suchej panvici si opečieme nakrájané bagetky. V miske zmiešame olivový olej, pretlačený strúčik cesnaku, soľ a trochu vody. Touto zmesou potrieme horúce pečivo, a položíme naň tenký plátok syra.
Do horúcej polievky položíme bagetku, môžeme ozdobiť plátkom syra alebo čerstvým tymianom.
Dobrú chuť. A vyskúšajte aj naše recepty na skvelé polievky
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk