Najlepšia dusená bravčová pečienka, autorka receptu a foto: Kristýna
Ak máte radi pečeň, dusená bravčová pečienka je ten nejlepší a najrýchlejší recept ako pripraviť chutný a sýty obed za pár minút.
Pripravte si obed, ktorým doplníte plnohodnotné bielkoviny, ale tiež železo, zinok a vitamín B12, ktorý je dôležitým vitamínom pre tvorbu krvi. Dusená bravčová pečienka je vhodná ako obed či večera, tak vo všedný ako aj vo sviatočný deň.
Do prípravy sa naozaj môže pustiť každý. Nakrájať pečienku, osmažiť cibuľku, ochutiť a podusiť pečienku nie je žiadna veľká veda.
Bračovú pečienku si nakrájajte tak ako vám najlepšie chutí, alebo sa vám páči, na kocky alebo rezance. Chutnú dusenú pečienku potom podávame s výbornou uvarenou ryžou.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty na bravčové mäso z dielne portálu Ženy v meste.
(na 5-6 porcií)
Ingrediencie: 0,5 kg bravčovej pečienky, 4 ks cibule, 2 polievkové lyžice oleja, pol čajovej lyžičky korenia, pol čajovej lyžičky soli, pol čajovej lyžičky drvenej rasce
Tip pre vás
Pečeň umyjeme pod studenou vodou a a vysušíme ju utierkou. Nakrájame ju buď na rezance alebo kocky, podľa toho jako máme pečienku najradšej. Ja som si vybrala rezance.
Do hrnca dáme olej a na ňom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu cca 3-4 minúty.
K cibuli pridáme pripravenú pečienku a budeme pod pokrievkou dusiť 15 minút na miernom plameni.
Pečeň ešte před dusením dochutíme korením a rascou. Na záver podľa chuti osolíme.
Pečienku podávame s výbornou uvarenou ryžou.
Dobrú chuť!
Pripravte si skvelú varenú ryžu podľa nášho receptu
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk