Najlepší babičkin kakaový závin. Tradičný recept webu Dobrá kuchyňa rozhodne vyskúšajte.
Mäkučké cesto zo špaldovej múky, vynikajúca kakaová náplň.
Výborný kysnutý závin na raňajky či olovrant. Sladké a zdravšie maškrtenie pre celú rodinu.
Vyskúšajte aj hrnčekový recept na bublaninu s ovocím - kliknite
Pamätáte sa na vône detstva? Pečené buchty, kysnuté koláče a neodolateľné záviny.
Dobrá kuchyňa vám ponúka novinku, tradičný recept na najlepší babičkin kakaový závin. Nech sa páči, podrobný fotorecept iba pre vás.
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelú pudingovú bábovku. Tu je zase orechová bábovka. Alebo skúste tento recept na slonie slzy. Alebo skúste aj tento recept na jednoduché cesto na vykrajované vianočné pečivo.
(na 2 väčšie záviny)
Ingrediencie - kvások: ½ kocky droždia (21 g), 1 dl vlažného mlieka, 1 polievková lyžica kryštálového cukru. Na kysnuté cesto: 500 g hladkej špaldovej (hladkej) múky, 1 dl oleja, 2 dl vlažného mlieka, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru, pol kávovej lyžičky soli. Na kakaovú náplň: 6 kopcovitých lyžíc kakaa, 6 kopcovitých lyžíc práškového cukru, 150 g roztopeného masla. Na potretie závinov: 1 ks vajce, 1 polievková lyžica oleja
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Vychladnuté kakaové záviny posypeme práškovým cukrom. Je dobré ich prikryť utierkou, prípadne zabaliť do fólie, aby nevyschli. Upečte si záviny radšej z dvojitej dávky, pretože chutia naozaj fantasticky. Dobrú chuť. Tu je aj náš recept na domáce wafle. Alebo skúste aj prečo praskne závin.
Vyskúšajte aj najlepší fotorecept na babičkin kakaový závin portálu Ženy v meste. Tu je zase recept na florentínky. Skúste aj pravé valašské frgály.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk