Ako pripraviť domácu vianočku z kvásku? No predsa podľa receptu webu Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Ponúkame podrobný fotorecept ako si ju upiecť.
Máte doma ražný kvások, kváskujete? Stále hľadáte a skúšate nové a predovšetkým overené recepty? Vyskúšajte novinku z našej kuchyne, recept na vynikajúcu kváskovú vianočku. Chutí neodolateľne. Sladké zdravšie maškrtenie so značkou Dobrá kuchyňa.
Recept z kvásku vynikajúce tradičné perníčky z kvásku
Najlepšia domáca kvásková vianočka zo špaldovej múky. Výživná a zdravá, vianočka, ktorá chutí úžasne. Recept webu Dobrá kuchyňa.
Prečo práve ražný kvások? Lebo je veľmi zdravý, pretože je prírodný. Skladá sa len z vody a ražnej múky. Pri jeho kvasení vzniká iný druh kvasenia ako pri droždí, ide o mliečne kvasenie.
Jeho kvasinky pomáhajú rozložiť v múke lepok a iné ťažšie rozložiteľné zložky obilia. Práve to je veľmi prospešné pre naše trávenie a imunitu. Ražný kvások je jednoducho dokonalý.
Tip na domáce makovky najlepšie kváskové makovky, ktoré si zamilujete. A tu je vianočný punč.
(Na 1 ks)
Ingrediencie na rozkvas: 150 g hladká špaldová (hladká) múka, 150 g vlažná voda, 1 polievková lyžica ražného kvásku na kváskové cesto: 400 g hladká špaldová (hladká) múka, 20 g celozrnná špaldová múka, 50 g bravčová masť alebo 50 g roztopené vlažné maslo alebo 8 polievkových lyžíc oleja, 120 ml vlažného mlieka, 1 ks vajce, 1 kávová lyžička vanilkovej esencie alebo 1 ks vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice medu, 3-5 polievkových lyžíc trstinového alebo kryštálového cukru, štipka soli, citrónová šťava alebo nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti) na potretie vianočky: 1 ks rozšľahaná vajce zmiešané s 1 polievkovou lyžicou mlieka na posypanie vianočky: celý mak, strúhaný kokos, nasekané oriešky alebo mandle, plátky mandlí - podľa obľuby
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Do našej domácej vianočky z kvásku môžeme pridať aj hrozienka namáčané v rume, nadrobno nakrájané sušené slivky alebo brusnice, nasekané oriešky či mandle. Tieto ingrediencie pridávame k mieseniu cesta.
Voňavé vianočkové maškrtenie.
Vybrali sme pre vás vynikajúca kvásková vianočka, top recept kuchyne portálu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk