Nákupný zoznam

Najlepšie krémové hubové rizoto s dubákmi, overený recept

16.10.2021 | Autor: Denča

Krémové hubové rizoto s dubákmi - chutí výborne. Vyskúšajte overený recept webu Dobrá Kuchyňa.

Najlepšie krémové hubové rizoto s dubákmi, overený recept. Autorka receptu a foto: Denča

Krémové hubové rizoto s dubákmi - chutí výborne. Vyskúšajte overený recept webu Dobrá Kuchyňa.

Najlepšie krémové hubové rizoto s dubákmi, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 25
  • Počet porcií: 3
  • Autorka receptu: Denča

Celé detstvo som mala “šťastie“ na tradičné rizoto, ktoré pozná zrejme každý. Uvaríme ryžu, zmiešame so zeleninou, prípadne mäsom a hotovo.. Aspoň u nás doma a v škole to bolo presne takto.

Nebolo síce zlé, ale po ochutnaní krémového rizota na dovolenke som vedela, že jednoducho už nechcem iné a musím sa ho naučiť robiť presne takto.

Pár pokusov, kým som sa ho naučila pripravovať tak, že už nerobím žiadne iné. A keďže som mala čerstvé voňavé dubáky, nezaváhala som a zakomponovala ich do receptu.

Vyskúšajte aj recept na pravé talianske rizoto za 30 minút webu Ženy v meste

Ingrediencie na krémové dubákové rizoto

(na 3 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 podľa chuti - parmezán
  • 200 g - čerstvé, alebo sušené huby
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie krémové hubové rizoto s dubákmi, overený recept

Krémové hubové rizoto s dubákmi, overený recept

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, parmezán podľa chuti, čerstvé / sušené huby 200 g, biele víno 2 dcl, ryža (najlepšie originál na rizoto) 300 g, maslo 50 g, horúci vývar alebo voda 1 l, olej 1 dcl.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava rizota

Pripravíme si všetky suroviny. Pre tú najlepšiu chuť zvolíme horúci domáci vývar, čerstvé huby a ryžu na rizoto (Arborio). Ryža môže byť aj iná, ale s touto dosiahneme krémovejšiu konzistenciu.

2. Primiešavame ryžu

Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú, stredne veľkú cibuľu a po chvíli pridáme dobre umyté, nakrájané huby. Pridáme biele víno a varíme, až kým sa takmer všetko víno neodparí. Primiešame ryžu.

3. Podlievanie

Naberačkou pridávame vývar. Občas premiešame, a vždy keď ryža vsiakne vývar, pridáme ďalšiu naberačku.

4. Rizoto máme hotové

Keď je ryža al-dente, hodíme k nej maslo a nastrúhaný parmezán (ak niekto nemá rád syr, rizoto chutí výborne aj bez neho). Premiešame a máme hotovo.

Dobrú chuť.

Máme pre vás aj recept na vynikajúce krémové kuracie rizoto

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty