Najlepšie krémové hubové rizoto s dubákmi, overený recept. Autorka receptu a foto: Denča
Krémové hubové rizoto s dubákmi - chutí výborne. Vyskúšajte overený recept webu Dobrá Kuchyňa.
Celé detstvo som mala “šťastie“ na tradičné rizoto, ktoré pozná zrejme každý. Uvaríme ryžu, zmiešame so zeleninou, prípadne mäsom a hotovo.. Aspoň u nás doma a v škole to bolo presne takto.
Nebolo síce zlé, ale po ochutnaní krémového rizota na dovolenke som vedela, že jednoducho už nechcem iné a musím sa ho naučiť robiť presne takto.
Pár pokusov, kým som sa ho naučila pripravovať tak, že už nerobím žiadne iné. A keďže som mala čerstvé voňavé dubáky, nezaváhala som a zakomponovala ich do receptu.
Vyskúšajte aj recept na pravé talianske rizoto za 30 minút webu Ženy v meste
(na 3 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, parmezán podľa chuti, čerstvé / sušené huby 200 g, biele víno 2 dcl, ryža (najlepšie originál na rizoto) 300 g, maslo 50 g, horúci vývar alebo voda 1 l, olej 1 dcl.
Tip pre vás
1. Príprava rizota
Pripravíme si všetky suroviny. Pre tú najlepšiu chuť zvolíme horúci domáci vývar, čerstvé huby a ryžu na rizoto (Arborio). Ryža môže byť aj iná, ale s touto dosiahneme krémovejšiu konzistenciu.
2. Primiešavame ryžu
Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú, stredne veľkú cibuľu a po chvíli pridáme dobre umyté, nakrájané huby. Pridáme biele víno a varíme, až kým sa takmer všetko víno neodparí. Primiešame ryžu.
3. Podlievanie
Naberačkou pridávame vývar. Občas premiešame, a vždy keď ryža vsiakne vývar, pridáme ďalšiu naberačku.
4. Rizoto máme hotové
Keď je ryža al-dente, hodíme k nej maslo a nastrúhaný parmezán (ak niekto nemá rád syr, rizoto chutí výborne aj bez neho). Premiešame a máme hotovo.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na vynikajúce krémové kuracie rizoto
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk