Nákupný zoznam

Fantastický mäkkučký čokoládový veniec, recept na chutný koláčik

01.01.1970 | Autor: Ivka

Veľmi chutný čokoládový veniec z kysnutého cesta. Vyskúšajte ho aj vy podľa receptu z webu Dobrá kuchyňa.

Fantastický mäkkučký čokoládový veniec, recept na chutný koláčik. Autorka receptu a foto: Ivka

Veľmi chutný čokoládový veniec z kysnutého cesta. Vyskúšajte ho aj vy podľa receptu z webu Dobrá kuchyňa.

Fantastický čokoládový veniec, recept na chutný koláčik

  • Čas prípravy v min.: 150
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 10
  • Autorka receptu: Ivka

Receptov na čokoládové koláče nie je nikdy dosť. V našom recepte tvorí dôležitú ingredienciu biely jogurt.

Vďaka nemu je koláč mäkký a vláčny aj na druhý deň. Pokiaľ vám, samozrejme, nezmizne zo stola ihneď.

Upečte si sladký kakaový veniec podľa overeného receptu z dielne portálu Dobrá kuchyňa.

A zaspomínajte si detstvo - na vynikajúcu chuť jemného pečiva v kombinácii s  horkým kakaom a vŕzgajúcim cukrom pod zubami.

Vyskúšajte aj náš recept na rýchly čokoládový koláč za 15 minút

Ingrediencie na čokoládový veniec

(na 10 kúskov)


Ingrediencie

  • 6 PL - trstinový cukor
  • 375 g - hladká múka
  • 0 podľa chuti - práškový cukor
  • 100 g - biely jogurt
  • 5 polievkové lyžice - kakao
  • 20 g - čerstvé droždie
  • 1 dl - mllieko
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastický mäkkučký čokoládový veniec, recept na chutný koláčik

Mäkkučký čokoládový veniec, postup receptu

Ingrediencie: trstinový cukor 6 PL, hladká múka 375 g, práškový cukor podľa chuti, biely jogurt 100 g, kakao 5 polievkové lyžice, čerstvé droždie 20 g, mllieko 1 dl, vajce 1 ks, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, soľ štipku.

1. Najprv si pripravíme kvások

Do 1 dcl vlažného mlieka pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a droždie. Na teplom mieste necháme vzísť kvások. Trvá to cca 10-15 minút.

2. Z ingrediencií si spracujeme cesto

Do misky dáme múku, vajíčko, jogurt, štipku soli, 2 PL cukor, roztopené maslo a kvások. Za pomoci kuchynského robota alebo ručne vymiesime cesto. Pokiaľ sa vám zdá cesto príliš riedke, postupne ešte pridávame múku. Nie však veľa. Radšej menej, aby cesto nebolo príliš tuhé. Keď sa cesto odliepa od stien misky, cesto je správne vymiesené. misku prikryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 2 hodiny. Až kým cesto zdvojnásobí svoj objem.

3. Cesto necháme nakysnúť

Hotové cesto poprášime múkou. Misku prikryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou. zabezpečíme, aby sa k cestu nedostal vzduch. Necháme kysnúť na teplom mieste cca 2 hodiny, až kým nezdvojnásobí svoj objem.

4. Pripravíme si náplň

Medzitým si pripravíme plnku. V miske si rozmiešame 3 PL olej, 5 PL kakao a 4 PL cukor. Zmes by nemala byť veľmi tuhá, ani príliš riedka. Aby sa nám ľahko rozotierala, ale zároveň, aby nám príliš nevytekala. Ak sa vám zdá hustá, pridajte olej a ak naopak riedka, pridajte kakao.

5. Pripravíme si závin

Keď už máme cesto vykysnuté, vyklopíme ho na múkou posypanú dosku a premiesime rukami. Pomocou valčeka cesto rovaľkáme na obdĺžnik na cca 0,5 - 1 cm hrúbku. Na celú plochu navrstvíme plnku a zvinieme na závin.

6. Vytvarujeme veniec

Závin v strede pozdĺžne narežeme a prepletáme. Nakoniec ho spojíme do tvaru kruhu. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre cca 15 minút pri 190 stupňoch, až kým veniec nemá zlatistú farbu. Necháme vychladnúť a podávame posypaný práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na skvelú domácu čokoládu webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty