Fantastický mäkkučký čokoládový veniec, recept na chutný koláčik. Autorka receptu a foto: Ivka
Veľmi chutný čokoládový veniec z kysnutého cesta. Vyskúšajte ho aj vy podľa receptu z webu Dobrá kuchyňa.
Receptov na čokoládové koláče nie je nikdy dosť. V našom recepte tvorí dôležitú ingredienciu biely jogurt.
Vďaka nemu je koláč mäkký a vláčny aj na druhý deň. Pokiaľ vám, samozrejme, nezmizne zo stola ihneď.
Upečte si sladký kakaový veniec podľa overeného receptu z dielne portálu Dobrá kuchyňa.
A zaspomínajte si detstvo - na vynikajúcu chuť jemného pečiva v kombinácii s horkým kakaom a vŕzgajúcim cukrom pod zubami.
Vyskúšajte aj náš recept na rýchly čokoládový koláč za 15 minút
(na 10 kúskov)
Ingrediencie: trstinový cukor 6 PL, hladká múka 375 g, práškový cukor podľa chuti, biely jogurt 100 g, kakao 5 polievkové lyžice, čerstvé droždie 20 g, mllieko 1 dl, vajce 1 ks, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, soľ štipku.
Do 1 dcl vlažného mlieka pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a droždie. Na teplom mieste necháme vzísť kvások. Trvá to cca 10-15 minút.
Do misky dáme múku, vajíčko, jogurt, štipku soli, 2 PL cukor, roztopené maslo a kvások. Za pomoci kuchynského robota alebo ručne vymiesime cesto. Pokiaľ sa vám zdá cesto príliš riedke, postupne ešte pridávame múku. Nie však veľa. Radšej menej, aby cesto nebolo príliš tuhé. Keď sa cesto odliepa od stien misky, cesto je správne vymiesené. misku prikryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 2 hodiny. Až kým cesto zdvojnásobí svoj objem.
Hotové cesto poprášime múkou. Misku prikryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou. zabezpečíme, aby sa k cestu nedostal vzduch. Necháme kysnúť na teplom mieste cca 2 hodiny, až kým nezdvojnásobí svoj objem.
Medzitým si pripravíme plnku. V miske si rozmiešame 3 PL olej, 5 PL kakao a 4 PL cukor. Zmes by nemala byť veľmi tuhá, ani príliš riedka. Aby sa nám ľahko rozotierala, ale zároveň, aby nám príliš nevytekala. Ak sa vám zdá hustá, pridajte olej a ak naopak riedka, pridajte kakao.
Keď už máme cesto vykysnuté, vyklopíme ho na múkou posypanú dosku a premiesime rukami. Pomocou valčeka cesto rovaľkáme na obdĺžnik na cca 0,5 - 1 cm hrúbku. Na celú plochu navrstvíme plnku a zvinieme na závin.
Závin v strede pozdĺžne narežeme a prepletáme. Nakoniec ho spojíme do tvaru kruhu. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre cca 15 minút pri 190 stupňoch, až kým veniec nemá zlatistú farbu. Necháme vychladnúť a podávame posypaný práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na skvelú domácu čokoládu webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk