Najlepšie anglické cookies, autorka receptu a foto: Chocomia
Anglické originálne cookies sú výborné a chutné keksíky tvaru placky. Cookies sú jemné, mäkké a s rôznymi príchuťami. Do receptu na najlepšie anglické cookies použijeme tmavú i bielu čokoládu. Ak pre vás čokoláda nie je to pravé, namiesto nej môžme pridať orechy, lentilky, alebo karamelové cukríky, proste čokoľvek podľa chuti.
Dlho mi trvalo, kým som sa aspoň priblížila k tým, ktoré som si celkom pravidelne vychutnávala v Manchestri. Správne pripravené tradičné anglické cookies sa po zahryznutí jemne ťahajú, niesú vyschnuté a sypké ako keksíky. Vnútro majú mäkké a jemne "žuvacie".
Ak chceme, aby boli výsledkom výborné mäkké cookies a nie vysušené keksy, naozaj ich stačí piecť v rúre len 10 minút. Môj favorit sú cookies čokoládové, ale deti majú radšej svetlú verziu.
Cookies sú výbornou pochúťkou k poobednej káve či čaju, ale radi si ich dáte aj na desiatu.
Ak hľadáte ďalšie recepty na sladké pochúťky, vyskúšajtie tieto skvelé recepty z dielne Ženy v meste.
(na 10 porcií)
Ingrediencie: hladká múka 200 g, sóda bikarbóna štipka, kryštálový alebo trstinový cukor 150 g, čokoládové kúsky 100 g, maslo alebo Palmarín, 125 g, vajce1 ks, soľ podľa chuti
Tip pre vás
Do roztopeného margarínu alebo masla pridáme cukor. Ideálne hnedý, ale môžme použiť aj biely alebo skombinovať množstvo napoly hnedým aj bielym. Rozmiešame metličkou do kompaktnej hmoty.
Väčšie vajce pridáme do hmoty a znovu premiešame.
Pridáme múku so sódou a štipkou soli.
Pridáme čokoládu nakrájanú na malé kúsky. Použijeme tmavú i bielu. Namiesto čokolády môžme pridať orechy, lentilky, alebo karamelové cukríky, proste čokoľvek podľa chuti.
Z cesta urobíme bochník a dáme do chladu stuhnúť.
Pred pečením odoberáme rovnaké kúsky lyžicou a tvoríme guľky, ukladáme ďalej od seba a jemne spľaštíme, ale nie do úplnej placky, samé sa rozlejú.
Ak ich chceme ako mäkké cookies a nie vysušené keksy, naozaj stačí 10 minút. Vyberieme z rúry a necháme na plechu vychladnúť. Ak cookies necháme piecť dlhšie, vyschnú a budú keksíkové a chrumkavé.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj vynikajúci recept na cheescake
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk