Nákupný zoznam

Najlepšie anglické cookies, zaručený recept

22.07.2022 | Autor: Chocomia

Pripravte si za 20 minút sladkú pochuťku k čaju či káve. Môj favorit sú cookies čokoládové, ale deti majú radšej svetlú verziu. Najlepšie cookies sa po zahryznutí jemne ťahajú, vnútro majú mäkké a jemne "žuvacie".

Najlepšie anglické cookies, autorka receptu a foto: Chocomia

Anglické originálne cookies sú výborné a chutné keksíky tvaru placky. Cookies sú jemné, mäkké a s rôznymi príchuťami. Do receptu na najlepšie anglické cookies použijeme tmavú i bielu čokoládu. Ak pre vás čokoláda nie je to pravé, namiesto nej môžme pridať orechy, lentilky, alebo karamelové cukríky, proste čokoľvek podľa chuti.

Najlepšie anglické cookies, zaručený recept

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 10

Dlho mi trvalo, kým som sa aspoň priblížila k tým, ktoré som si celkom pravidelne vychutnávala v Manchestri. Správne pripravené tradičné anglické cookies sa po zahryznutí jemne ťahajú, niesú vyschnuté a sypké ako keksíky. Vnútro majú mäkké a jemne "žuvacie". 

Ak chceme, aby boli výsledkom výborné mäkké cookies a nie vysušené keksy, naozaj ich stačí  piecť v rúre len 10 minút. Môj favorit sú cookies čokoládové, ale deti majú radšej svetlú verziu.

Cookies sú výbornou pochúťkou k poobednej káve či čaju, ale radi si ich dáte aj na desiatu.

Ak hľadáte ďalšie recepty na sladké pochúťky, vyskúšajtie tieto skvelé recepty z dielne Ženy v meste.

Najlepšie anglické cookies, zaručený recept

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 200 g - hladká múka
  • 1 štipka - sóda bikarbóna
  • 150 g - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 100 g - čokoládové kúsky
  • 125 g - maslo alebo Palmarín
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie anglické cookies, zaručený recept

Najlepšie anglické cookies, zaručený recept

Ingrediencie: hladká múka 200 g, sóda bikarbóna štipka, kryštálový alebo trstinový cukor 150 g, čokoládové kúsky 100 g, maslo alebo Palmarín, 125 g, vajce1 ks, soľ podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Priprava cesta

Do roztopeného margarínu alebo masla pridáme cukor. Ideálne hnedý, ale môžme použiť aj biely alebo skombinovať množstvo napoly hnedým aj bielym. Rozmiešame metličkou do kompaktnej hmoty.

2. Pridáme vajce

Väčšie vajce pridáme do hmoty a znovu premiešame.

3. Pridáme múku

Pridáme múku so sódou a štipkou soli.

4. Pridáme čokoládu

Pridáme čokoládu nakrájanú na malé kúsky. Použijeme tmavú i bielu. Namiesto čokolády môžme pridať orechy, lentilky, alebo karamelové cukríky, proste čokoľvek podľa chuti.


5. Bochník necháme stuhnúť

Z cesta urobíme bochník a dáme do chladu stuhnúť.

6. Vyformujeme cookies

Pred pečením odoberáme rovnaké kúsky lyžicou a tvoríme guľky, ukladáme ďalej od seba a jemne spľaštíme, ale nie do úplnej placky, samé sa rozlejú.

7. Pečieme Pečieme na 180 °C 10 - 12 minút.

Ak ich chceme ako mäkké cookies a nie vysušené keksy, naozaj stačí 10 minút. Vyberieme z rúry a necháme na plechu vychladnúť. Ak cookies necháme piecť dlhšie, vyschnú a budú keksíkové a chrumkavé.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj vynikajúci recept na cheescake

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty