Nákupný zoznam

Skvelé morčacie kocky so zázvorom, fit RECEPT

28.01.2021 | Autor: Nela

Skvelé morčacie kocky so zázvorom. Fit recept so značkou Dobrá kuchyňa. Inšpirujte sa.

Najlepšie morčacie prsia dusené so zázvorom, tip na skvelý obed

Fantastické morčacie kocky so zázvorom. Ďalší jednoduchý fit recept so značkou Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Dobrá kuchyňa vám dnes ponúka skvelý tip na výborný obed či večeru z morčacieho mäsa. Najlepšie morčacie prsia so zázvorom. Nech sa páči. Vyskúšajte. 

Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúce kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Morčacie prsia so zázvorom, recept aj pre začiatočníkov

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas dusenia: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Morčacie prsia sú veľmi obľúbené, pretože sú chutné, diétne, plné bielkovín. Morčacie mäso je vhodné aj pri mnohých diétach.

Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša vynikajúci fit recept pre celú rodinu. Morčacie kocky v prírodnej omáčke so zázvorom. Zázvor má liečivé účinky, dodá morčaciemu mäsku vynikajúcu, jemne pikantnú chuť. Inšpirujte sa.

Vyskúšajte aj recept na skvelé morčacie prsia v smotanovej omáčke

Vynikajúce morčacie prsia so zázvorom v prírodnej omáčke

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 3 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 2 malá lyžička - Solamyl
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 1 malá lyžička - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 800 g - morčacie prsia
  • 3 malé lyžičky - nastrúhaný zázvor
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelé morčacie kocky so zázvorom, fit RECEPTAutor - Nela

Ingrediencie: 800 g morčacie prsia, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 ks väčšia cibuľa, 3 malé lyžičky nastrúhaného zázvoru (aj viac, podľa chuti), 1 malá lyžička trstinového (kryštálového) cukru (môžeme aj vynechať, výborne však doladí chuť) na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti, celá alebo drvená rasca, kurkuma (pôsobí protizápalovo, je vynikajúca aj na kĺby) - štipka na zahustenie: 1-2 malé lyžičky Solamylu (podľa potreby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Morčacie prsia (môžeme zvoliť aj kuracie prsia) dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky alebo rezance.
  2. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme jednu polievkovú lyžicu červenej papriky.
  3. Premiešame, pridáme mäso, soľ, čierne korenie, rascu, kurkumu. Morčacie mäso restujeme, aby sa zatiahlo, zbledne.
  4. Mäsko získa na šťavnatosti. Tak ho dusíme pod pokrievkou 5 minút, pustí aj vlastnú šťavu. Pridáme nastrúhaný zázvor.
  5. Zázvor si samozrejme ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemno. Morčacie mäso podlejeme trochou vody a dusíme.
  6. Mäso podusíme do mäkka. Vodu pridávame podľa potreby. Omáčku zahustíme Solamylom, ktorý rozmiešame vo vode.
  7. Solamylu pridáme postupne toľko, koľko je potrebné. Záleží od toho, aké husté omáčky a koľko omáčky obľubujeme. 
  8. Morčacie kocky na prírodno so zázvorom podávame so šťuchanými zemiakmi, ryžou, dusenou zeleninou alebo šalátom.

Tip Dobrej kuchyne: Ak máte radi omáčky prírodné, ktoré nie sú zahustené, Solamyl vynechajte. 

Želáme vám dobrú chuť.

Inšpirujte sa aj receptami najlepšie jedlá z morčacieho mäsa kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty