Mojou najobľúbenejšou zeleninou je jednoznačne cuketa. Jej dokonalosť spočíva v tom, že sa dá zakomponovať hádam do všetkých receptov.
Do koláča, kaše, rizota, do polievky, môžeme ju variť, piecť či grilovať. Rastie doslova ako z vody, a voda tvorí takmer 90% jej hmotnosti.
Perfektná je preto pri rôznych diétach. Keď je sezóna bohatá na túto zeleninu, určite sa zíde každý recept. V tomto je súčasťou netradičného gulášu.
Kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako aj cuketu, paradajku a cibuľu. V recepte je použité lečo, ale dá sa nahradiť čerstvou paprikou.
Na oleji osmažíme do zlatista cibuľu a pridáme nakrájané mäso a sprudka ho opečieme. Pridáme cuketu, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku a zalejeme trochou vody. Vlejeme k tomu lečo, nakrájaný cesnak. Majorán podrvíme v dlani a pridáme ho nakoniec. Všetko spolu necháme dusiť približne 10 - 15 minút.
Tento netradičný guľáš chutí znamenite. Nepotrebuje dokonca žiadnu prílohu. Tu je zase slávna maďarská fazuľová polievka. Skúste s nami aj text aké mäso na guláš.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk