Rýchly vegánsky recept na najlepšie bulgurové rizoto, Autor receptu a foto: Kristína
Najlepšie bulgurové rizoto, rýchly vegánsky recept. Recept webu DobráKuchyňa.sk vďaka ktorému máte rýchlo hotové chutné, zdravé a sýte jedlo.
Tento vegánsky recept z kuchyne portálu DobráKuchyňa.sk poteší každého milovníka zdravej stravy a vlastne všetkých, ktorým sa nechce príliš dlho stáť pri sporáku.
Za pár minút máte hotové chutné, zdravé a sýte jedlo.
Máme pre vás aj overený recept na najlepšie zeleninové rizoto
(na 4 porcie)
Ingrediencie – 200ml bulguru, 1 cibuľa, 2 stredne veľké mrkvy, 250g šampiňónov, 200g zeleného hrášku, 2 farebné papriky, 4 polievkové lyžice červenej šošovice, soľ, čierne korenie.
Tip pre vás
1. Pripravíme si zeleninu
Na troche olivového oleja najskôr speníme cibuľu, pridáme zvyšnú nakrájanú zeleninu, červenú šošovicu, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Na tomto recepte je skvelé aj to, že zeleninu môžete použiť takú, akú máte radi, prípadne akú máte akurát poruke. Červená šošovica, ktorú sme pridali do zeleniny sa uvarí rýchlo a je dobrým zdrojom bielkovín, navyše má výbornú chuť.
2. Bulgur zalejeme vodou a varíme
Bulgur pripravíme tak, ako ryžu. My sme použili odmerku, takže množstvo suchého bulguru udávame v ml. Jeden diel bulguru zalejeme dvomi dielmi vody, osolíme a privedieme do varu. Potom stiahneme plameň na minimum a necháme dôjsť.
3. Zeleninu a bulgur zmiešame
Keď máme udusenú zeleninu a hotový bulgur, jednoducho, zmiešame všetko spolu a môžeme jesť.
Tip na záver: Napriek tomu, že naše bulguroto je výborné plnohodnotné jedlo, môže sa podávať aj ako príloha, napríklad ku grilovaným kuracím prsiam, alebo k opečenej rybe.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept za 30 minút na pravé talianske krémové rizoto
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk