Nákupný zoznam

Vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom - overený recept s chuťou Ázie

10.12.2021 | Autor: Andrea

Vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom. Vyskúšajte overený recept webu Dobrá Kuchyňa s chuťou Ázie.

Vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom - overený recept s chuťou Ázie. Autorka receptu a foto - Andrea

Vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom. Vyskúšajte overený recept webu Dobrá Kuchyňa s chuťou Ázie.

Zeleninové rizoto s vajíčkom - overený recept s chuťou Ázie

Nemáte čas variť a chcete trošku zmeniť chute? Vyskúšajte recept z portálu DobráKuchyňa.sk, ktorý je inšpirovaný ázijskou kuchyňou. Pripravte si s nami zeleninové rizoto s vajíčkom.

Máte v chladničke nespotrebované kúsky zeleniny, húb a nájdete aj nejaké vajíčka? Pripravte si neobyčajné ázijské zeleninové rizoto s vajíčkom!

Skvelý recept, kde využijete zbytky z kuchyne a ešte si aj dobre pochutnáte. Recept je jednoduchý na prípravu, treba dodržať pár základných krokov. Zvládne ho naozaj každý.

Pre ázijskú kuchyňu sú typické všetky uvedené ingrediencie, najmä závor, chilli a sójová omáčka. Týmto receptom určite ohúrite náročnejších gurmánov, ktorí obľubujú práve netradičnejšie jedlá.

Máme pre vás aj recept na najlepšie zeleninové rizoto

Ingrediencie na zeleninové rizoto s vajíčkom

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - chilli paprička
  • 1 kávová lyžička nastrúhaný - cesnak
  • 1 kúsok - pór
  • 1 ks - zelená alebo červená paprika strednej veľkosti
  • 1 zväzok - čerstvé bylinky
  • 1 polievková lyžica - nasekané alebo pomleté orechy
  • 2 ks - menšia mrkva
  • 2 polievkových lyžíc - sójová omáčka
  • 3 polievkové lyžice - ocot
  • 2 čajová lyžička - kari korenie
  • 1 kávová lyžička - nastrúhaný zázvor
  • 4 ružičky - brokolica
  • 3 ks - šampiňóny
  • 2 polievkové lyžice - hnedý cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom - overený recept s chuťou Ázie

Rizoto so zeleninou a vajíčkom, postup receptu

Ingrediencie: chilli paprička 1 ks, cesnak 1 kávová lyžička, nastrúhaný pór 1 kúsok, zelená alebo červená paprika strednej veľkosti 1 ks, čerstvé bylinky 1 zväzok, nasekané alebo pomleté orechy 1 polievková lyžica, menšia mrkva 2 ks, sójová omáčka 2 polievkových lyžíc, ocot 3 polievkové lyžice, kari korenie 2 čajová lyžička, nastrúhaný zázvor 1 kávová lyžička, brokolica 4 ružičky, šampiňóny 3 ks, hnedý cukor 2 polievkové lyžice, ryža 120 g, vajce 2 ks, olej 1 polievková lyžica.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava surovín

Pripravíme si všetky suroviny. Cesnak a zázvor si nastrúhame najemno. Uvaríme si ryžu podľa návodu, skvele sa hodí ryža basmati.

2. Vajíčko si rozmiešame

Vezmeme si 1 vajíčko, dobre ho rozmiešame v miske, spravíme z neho zatočenú omeletu.

3. Olej nalejeme na panvicu

Na malú panvicu dáme pár kvapiek oleja...

4. Pridáme vajíčko

...pridáme rozmiešane vajíčko...

5. Rozlejeme na panvici

...rozlejeme ho po celej ploche panvice...

6. Zrolujeme omeletu

...keď sú okraje omelety už hotové, ale stred je ešte neurobený a povrch omelety klzký, pomocou tenkej varešky začneme rolovať okraj omelety (podobne ako ked zakrúcame palacinky).

7. Vznikne preložená omeleta

Vznikne nám takáto preložená omeleta, necháme tak 30 sekúnd ešte na panvici a dáme bokom.

8. Omeleta

Postup opakujeme aj s druhou omeletou.

9. Krájanie

Nakrájame si zeleninu na drobné kúsky.

10. Šampiňóny

Ako prvé si na oleji orestujeme asi 2 minútky nadrobno nakrájané šampiňóny. Môžete použiť aj hlivu.

11. Zelenina

Potom pridáme všetku ostatnú zeleninu.

12. Cesnak, zázvor a kari

Zeleninu restujeme asi 5 minút na strednom ohni. Po 5 minútach prídáme nastrúhaný cesnak, zázvor, chilli papričku a kari korenie. Opekáme maximálne 2 minútky a premiešavame.

13. omeleta

Zatiaľ si omeletky nakrájame na asi 0,5 cm kúsky.

14. Ryža

Keď sa nám zelenina s kari korením rozvonia po 2 minútach opekania, pridáme uvarenú ryžu. Dôkladne premiešavame na sporáku.

15. Ochutenie rizota

Na rad prichádza záverečné dochutenie. Pridáme sójovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor. Dobre premiešame a pridáme nakrájané omeletky.

16. Servírovanie rizota

Môžeme servírovať s opraženými arašidmi alebo inými obľúbenými na sucho opečenými orechami. Skvele sa hodí čerstvý koriander, ale nič nepokazíte ani bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty