Vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom - overený recept s chuťou Ázie. Autorka receptu a foto - Andrea
Vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom. Vyskúšajte overený recept webu Dobrá Kuchyňa s chuťou Ázie.
Nemáte čas variť a chcete trošku zmeniť chute? Vyskúšajte recept z portálu DobráKuchyňa.sk, ktorý je inšpirovaný ázijskou kuchyňou. Pripravte si s nami zeleninové rizoto s vajíčkom.
Máte v chladničke nespotrebované kúsky zeleniny, húb a nájdete aj nejaké vajíčka? Pripravte si neobyčajné ázijské zeleninové rizoto s vajíčkom!
Skvelý recept, kde využijete zbytky z kuchyne a ešte si aj dobre pochutnáte. Recept je jednoduchý na prípravu, treba dodržať pár základných krokov. Zvládne ho naozaj každý.
Pre ázijskú kuchyňu sú typické všetky uvedené ingrediencie, najmä závor, chilli a sójová omáčka. Týmto receptom určite ohúrite náročnejších gurmánov, ktorí obľubujú práve netradičnejšie jedlá.
Máme pre vás aj recept na najlepšie zeleninové rizoto
(na 2 porcie)
Ingrediencie: chilli paprička 1 ks, cesnak 1 kávová lyžička, nastrúhaný pór 1 kúsok, zelená alebo červená paprika strednej veľkosti 1 ks, čerstvé bylinky 1 zväzok, nasekané alebo pomleté orechy 1 polievková lyžica, menšia mrkva 2 ks, sójová omáčka 2 polievkových lyžíc, ocot 3 polievkové lyžice, kari korenie 2 čajová lyžička, nastrúhaný zázvor 1 kávová lyžička, brokolica 4 ružičky, šampiňóny 3 ks, hnedý cukor 2 polievkové lyžice, ryža 120 g, vajce 2 ks, olej 1 polievková lyžica.
Tip pre vás
Pripravíme si všetky suroviny. Cesnak a zázvor si nastrúhame najemno. Uvaríme si ryžu podľa návodu, skvele sa hodí ryža basmati.
Vezmeme si 1 vajíčko, dobre ho rozmiešame v miske, spravíme z neho zatočenú omeletu.
Na malú panvicu dáme pár kvapiek oleja...
...pridáme rozmiešane vajíčko...
...rozlejeme ho po celej ploche panvice...
...keď sú okraje omelety už hotové, ale stred je ešte neurobený a povrch omelety klzký, pomocou tenkej varešky začneme rolovať okraj omelety (podobne ako ked zakrúcame palacinky).
Vznikne nám takáto preložená omeleta, necháme tak 30 sekúnd ešte na panvici a dáme bokom.
Postup opakujeme aj s druhou omeletou.
Nakrájame si zeleninu na drobné kúsky.
Ako prvé si na oleji orestujeme asi 2 minútky nadrobno nakrájané šampiňóny. Môžete použiť aj hlivu.
Potom pridáme všetku ostatnú zeleninu.
Zeleninu restujeme asi 5 minút na strednom ohni. Po 5 minútach prídáme nastrúhaný cesnak, zázvor, chilli papričku a kari korenie. Opekáme maximálne 2 minútky a premiešavame.
Zatiaľ si omeletky nakrájame na asi 0,5 cm kúsky.
Keď sa nám zelenina s kari korením rozvonia po 2 minútach opekania, pridáme uvarenú ryžu. Dôkladne premiešavame na sporáku.
Na rad prichádza záverečné dochutenie. Pridáme sójovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor. Dobre premiešame a pridáme nakrájané omeletky.
Môžeme servírovať s opraženými arašidmi alebo inými obľúbenými na sucho opečenými orechami. Skvele sa hodí čerstvý koriander, ale nič nepokazíte ani bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk