Jednoduchá šampiňónová polievka, obľúbený recept. Autor receptu a foto - Katka
Takáto jednoduchá šampiňónová polievka patrí do hádam každej rodinnej kuchárky. A právom, je to ideálne jedlo na rýchly a teplý obed. Vyskúšajte tento obľúbený recept.
Rýchla a výborná polievka zo šampiňónov obohatená o zeleninu, ktorá je šikovne zakamuflovaná.
Čo tak recept na skvelý šampiňónový stroganov
Ideálne jedlo pre rýchly a teplý obed. Stačí pár ingrediencií a vaši stravníci budú milo prekvapení výsledkom.
Výslednú polievku si viete individuálne dochutiť.
Vyskúšajte aj recept na výbornú šošovicovú polievku na kyslo
(na 6 porcií)
Ingrediencie - 500g šampiňónov, 2 stredne veľké zemiaky, 1 menšia cuketa, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masla, 1 lyžička soli, štipka pepru a kurkumy, 1 lyžica olivového oleja. Na ozdobu: hobliny parmezánu, lyžica kyslej smotany, krutóny
1. Orestujeme cibuľu a cesnak
Na olivovom oleji si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, osmahneme do sklovita asi 3-4 minúty, pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a ešte restujeme 2 minútky.
2. Orestujeme šampiňóny
Šampiňóny si očistíme od hliny, neumývame ich aby nenasali vodu, nakrájame na väčšie kúsky a pridáme do hrnca ku cibuli a cesnaku. Krátko orestujeme do hneda a odložíme si zvlášť do misky na koniec na ozdobenie polievky.
3. Pridáme cuketu
Ku orestovaným šampiňónom pridáme na kocky nakrájanú cuketu (ak je mladá nemusí sa šúpať, stačí ju len umyť pod tečúcou vodou a odstrániť konce), soľ, peper a kurkumu.
4. Pridáme aj zemiaky
Ošúpané zemiaky si nakrájame na malé kocky, pridáme ku ostatným ingredienciám a zalejeme vriacou vodou z kanvice približne 1 cm nad úroveň ingrediencií. Prikryjeme a varíme do zmäknutia cca 15-20 minút.
5. Rozmixujeme a dochutíme
Po zmäknutí zmes rozmixujeme s ponorným mixérom, pridáme lyžicu masla ktorú už len zamiešame varechou. Ochutnáme a dochutíme poprípade soľou a korením. Hotovú polievku si ozdobíme odloženými šampiňónmi, hoblinami parmezánu a lyžicou kyslej smotany prípadne krutónmi.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na najlepšiu krúpovú polievku so zeleninou. Tu je aj klasická bryndzová polievka.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk