Linecké maslové koláčiky, overený recept na maslové linecké cesto. Autorka receptu a foto - Ivka
Linecké koláčiky patria na sviatočný stôl od nepamäti. Vyskúšajte tieto s maslom, ich jemná chuť vás očarí. Navyše ostanú mäkké ešte dlho po upečení.
Drobné pečivo sa hodí na rôzne sviatky. Je trvanlivé a ešte aj po sviatkoch si ho môžete vychutnať napríklad pri šálke kávy alebo čaju.
Linecké pečivo má na Slovensku svoje stabilné a právom vydobité miesto.
Jeho príprava je jednoduchá a navyše sa pri pečení zabaví aj celá rodina. Vyskúšajte tradičný recept overený rokmi podľa portálu Dobrá kuchyňa.
Vyskúšajte aj recept na tradičné linecké koláčiky pre deti. A tu je recept na linecké kolieska. Tu je aj starý recept na linecké cesto. Tu je aj náš recept na linecké cesto od babičky.
(na 40 kúskov)
Ingrediencie: hladká múka 350 g, práškový cukor 125 g, žĺtko 2 ks, džem alebo lekvár 1 pohár, citrónová kôra 2 PL, maslo 250 g, kypriaci prášok 1 kávová lyžička.
Tip pre vás
Zo všetkých ingrediencií (okrem lekváru, ten je na lepenie hotových koláčikov) vypracujeme jednotné cesto. Maslo by malo byt izbovej teploty,aby sa s ním lepšie pracovalo. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
Cesto vybraté z chladničky trochu premiesime a vyvaľkáme na pomúčenej doske, asi na hrúbku 2,5-3 mm. S cestom sa dobre pracuje. Vykrajujeme ľubovoľné tvary pomocou formičiek. Dáme upiecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri 180 stupňoch asi 7 minút. Vytiahneme ich z rúry, keď sú dozlatista upečené.
Nakoniec koláčiky zlepíme lekvárom, aký máme radi. Pomôcť si môžete cukrárskym vreckom, najmä pri koláčikoch rôznych tvarov.
Zlepené linecké koláčiky pofrkáme rozpustenou čokoládou a dozdobíme podľa seba. My sme použili kandizovanú citrusovú kôru, ktorá chuť lekváru ešte viac zvýraznila. Môžete ich takisto namiesto čokolády obaliť v práškovom cukre.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na najlepšie linecké koláčiky s maslom Skúste aj naše tipy, aby boli linecké koláčiky mäkké.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk