Pizza závin z kysnutého cesta, najlepší recept. Foto - Denča
Najlepší pizzový závin z kysnutého cesta. Výborne sa tento slaný kysnutý koláč hodí na obed, večeru či deťom na desiatu do školy.
Vyskúšajte si doma tiež pripraviť tento slaný kysnutý závin, neoľutujete. Pripravte si ho podľa nášho receptu doma.
Nie je nad dobrý slaný závin. Čo napríklad pizzové slimáky.
Po upečení ho necháme voľne vychladnúť a tento chutný pizza závin z kysnutého cesta môžeme podávať. Je napríklad tiež výborný pre návštevy.
(na 10 porcií)
Ingrediencie: mlieko 4 dcl, polohrubá múka 500 g, kukurica 1 hrsť, čerstvé droždie 1 kocka, kečup 3 PL, červená cibuľa 1 ks, cukor 1 PL, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, olivy 1 hrsť, šampiňóny 8 ks, soľ 2 čajové lyžičky, olej 1 dcl, šunka 8 ks.
Tip pre vás
Zohrejeme si mlieko (2 dcl) s kryštálovým cukrom a pridáme doň kocku droždia. Necháme ho pracovať približne 10 - 15 minút.
Do misy dáme múku, pridáme soľ, zvyšné mlieko (2 dcl) a kvások z droždia. Vymiesime cesto. Prikryté ho necháme v teple nakysnúť aspoň 1 hodinu. Potom ho preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika.
Cesto si potrieme kečupom, a posypeme pizzovým korením. Naukladáme naň ingrediencie podľa chuti. Ja som dnes zvolila šunku, nastrúhaný syr, červenú cibuľu, šampiňóny, olivy a kukuricu. (Skvelo sa hodí aj obvarená brokolica či niva). Posolíme a okoreníme čiernym korením.
Cesto si zavinieme, potrieme olejom a posypeme pizzovým korením. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 30 minút. Po upečení ho necháme voľne vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj náš recept na najlepšiu domácu pizzu. Prečítajte si aj ako chutí najlepšia múka na pizzu.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk