Nákupný zoznam

Výborné zemiakové fašírky so šunkou a syrom, recept z varených zemiakov

26.11.2021 | Autor: Katarína

Vychutnajte si zemiakové fašírky so šunkou a syrom, obľúbené fašírky z varených zemiakov trochu inak ako ste boli doteraz zvyknutí.

Výborné zemiakové fašírky so šunkou a syrom, recept z varených zemiakov. Autorka receptu a foto: Katarína

Vychutnajte si zemiakové fašírky so šunkou a syrom, obľúbené fašírky z varených zemiakov trochu inak ako ste boli doteraz zvyknutí.

Zemiakové fašírky so šunkou a syrom, recept z varených zemiakov

Ak chcete odľahčiť svoj jedálniček, toto je ideálny spôsob ako na to.

Fašírky sa nevysmážajú, čo z nich robí ľahšie stráviteľné jedlo.

Vyskúšajte aj náš recept na šošovicové fašírky

Ingrediencie na zemiakové fašírky

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 3 strúčiky - cesnak
  • 3 polievkové lyžice - olivový olej
  • 1 kávová lyžička - kurkuma
  • 2 malá lyžička - sušený majorán
  • 3 plné hrste - nastrúhaný obľúbený syr
  • 2 štipka - peper
Poslať ako nákupný zoznam



Výborné zemiakové fašírky so šunkou a syrom, recept z varených zemiakov

Výborné zemiakové fašírky so šunkou a syrom, postup receptu

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 3 strúčiky, olivový olej 3 polievkové lyžice, kurkuma 1 kávová lyžička, sušený majorán 2 malá lyžička, nastrúhaný obľúbený syr 3 plné, hrste zemiaky uvarené v šupke 6 kusov, vajcia 2 ks, soľ 2 kávové lyžičky, peper štipka, šunka 150 g.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava zemiakov

Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke do zmäknutia, dĺžka varenia závisí od veľkosti zemiakov. Po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

2. Pridávanie ingrediencíí

Ku postrúhaným vychladnutým zemiakom pridáme olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, žĺtka, soľ, peper, majorán a kurkumu a dobre zamiešame aby sa nám zmes spojila. Ak je zmes sypká, dolejeme ešte olivový olej, ak je rieda, pridáme ešte nastrúhaný uvarený zemiak.

3. Všetko premiešame

Ak máme zmes spojenú pridáme do nej na kocky nakrájanú šunku a 2 plné hrste syru eidam. Všetko dobre premiešame.

4. Vyšľaháme si bielka

Zvlášť v miske si vyšľaháme 2 bielka so štipkou soli.

5. Vymiešame si cesto

Pripravené vyšľahané bielka si pridáme ku zmesi a zľahka premiešame aby cesto ostalo nadýchané.

6. Tvarovanie fašírok

Cesto si naberáme veľkou lyžicou a ukladáme na plech na silikónovú podložku a tvarujeme na približne rovnako veľké tvary. Dáme piecť do rúry na 15 minút na 180 stupňov Celzia.

7. Zapekanie

Po 15 minútach vyberieme fašírky a posypeme ich zvyšným syrom a dáme ešte zapiecť na 5 minút do zlatista.

8. Záverečná fáza prípravy fašírok

Placky sú upečené ak sú hnedé po krajoch. Servírujeme s kyslou smotanou a červenou kapustou alebo s kapustovým šalátom.

Dobrú chuť. Takto sa zase pripravuje domáca šunka. Máme pre vás aj základný recept na šťavnaté a chutné fašírky

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty