Výborné zemiakové fašírky so šunkou a syrom, recept z varených zemiakov. Autorka receptu a foto: Katarína
Vychutnajte si zemiakové fašírky so šunkou a syrom, obľúbené fašírky z varených zemiakov trochu inak ako ste boli doteraz zvyknutí.
Ak chcete odľahčiť svoj jedálniček, toto je ideálny spôsob ako na to.
Fašírky sa nevysmážajú, čo z nich robí ľahšie stráviteľné jedlo.
Vyskúšajte aj náš recept na šošovicové fašírky
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 3 strúčiky, olivový olej 3 polievkové lyžice, kurkuma 1 kávová lyžička, sušený majorán 2 malá lyžička, nastrúhaný obľúbený syr 3 plné, hrste zemiaky uvarené v šupke 6 kusov, vajcia 2 ks, soľ 2 kávové lyžičky, peper štipka, šunka 150 g.
Tip pre vás
Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke do zmäknutia, dĺžka varenia závisí od veľkosti zemiakov. Po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Ku postrúhaným vychladnutým zemiakom pridáme olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, žĺtka, soľ, peper, majorán a kurkumu a dobre zamiešame aby sa nám zmes spojila. Ak je zmes sypká, dolejeme ešte olivový olej, ak je rieda, pridáme ešte nastrúhaný uvarený zemiak.
Ak máme zmes spojenú pridáme do nej na kocky nakrájanú šunku a 2 plné hrste syru eidam. Všetko dobre premiešame.
Zvlášť v miske si vyšľaháme 2 bielka so štipkou soli.
Pripravené vyšľahané bielka si pridáme ku zmesi a zľahka premiešame aby cesto ostalo nadýchané.
Cesto si naberáme veľkou lyžicou a ukladáme na plech na silikónovú podložku a tvarujeme na približne rovnako veľké tvary. Dáme piecť do rúry na 15 minút na 180 stupňov Celzia.
Po 15 minútach vyberieme fašírky a posypeme ich zvyšným syrom a dáme ešte zapiecť na 5 minút do zlatista.
Placky sú upečené ak sú hnedé po krajoch. Servírujeme s kyslou smotanou a červenou kapustou alebo s kapustovým šalátom.
Dobrú chuť. Takto sa zase pripravuje domáca šunka. Máme pre vás aj základný recept na šťavnaté a chutné fašírky
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk