Nákupný zoznam

Skvelé vegetariánske fašírky, overený recept

04.10.2021 | Autor: Katka

Vegetariánske fašírky. Vyskúšajte overený recept webu DobráKuchyňa.sk ako si doma pripraviť skvelú pochúťku bez mäsa.

Overený recept na skvelé vegetariánske fašírky. Autor receptu a foto: Katka

Vegetariánske fašírky. Vyskúšajte overený recept webu DobráKuchyňa.sk ako si doma pripraviť skvelú pochúťku bez mäsa.

Skvelé vegetariánske fašírky, overený recept

  • Čas prípravy v minútach - 30
  • Čas pečenia/varenia v minútach - 20
  • Počet porcií - 12 fašírok

Bezmäsitá verzia klasických fašírok v zdravšej verzii s červenou fazuľou.

Ochutnajte bielkovinovú bombu bez výčitiek, skvelý recept webu DobráKuchyňa.sk.

Máme pre vás aj recept na šťavnaté a chutné fašírky – základný recept na tradičnú pochúťku

Ingrediencie na vegetariánske fašírky

(12 kúskov)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 0,5 dcl - olivový olej
  • 1 ks - červená cibuľa
  • 2 polievková lyžica - strúhanka
  • 1 podľa chuti - majoránka
  • 1 štipka - mleté čierne korenie
  • 2 konzervy (480 g) - červená fazuľa
  • 1 podľa chuti - petržlenová vňať
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelé vegetariánske fašírky, overený recept

Vegetariánske fašírky, overený recept

Ingrediencie - 2 konzervy červenej fazule (480 g), 1 vajce, 1 červená cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 0,5 dcl olivového oleja, 4 lyžice pomletých ovsených vločiek, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžička soli, peper, majorán alebo petržlenová vňať. Príloha: kyslá kapusta, dusená červená kapusta, horčica, ražný chlieb.

1. Zmiešame ingrediencie

Do mixéra s S nožmi si dáme scedenú fazuľu, olej, nakrájanú cibuľu, cesnak, vajce, soľ a korenia.

2. Vymixujeme do hladka

Zmes vymixujeme do hladka a prelejeme do väčšej misy, pridáme vločky a strúhanku a dobre zamiešame.

3. Zmes necháme postáť

Po zamiešaní suchých prísad má vzniknúť kompaktná zmes ktorú necháme 5 minút postáť, aby sa prebytočné tekutiny vsiakli.

4. Vytvarujeme fašírky

Rúru si predhrejeme na 220ºC. Mokrými rukami si vytvarujem fašírky rovnakej veľkosti a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.

5. Pečieme z oboch strán

Fašírky pečieme 15 minút na jednej strane, otočíme a dopekáme ešte 5 minút. Posledné 2 minútky môžme posypať strúhanou mozarelou.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj vegánsky recept na najlepšie bulgurové rizoto

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty