Najlepšie ryžové rezance v kokosovo-arašidovej omáčke so zeleninou. Autorka receptu a foto - Andrea
Ryžové rezance v kokosovo-arašidovej omáčke so zeleninou. Táto kombinácia je naozaj príjemne návyková. Vyskúšajte overený recept z kuchyne portálu DobráKuchyňa.sk.
Ak máte radi netradičné chute so závanom exotiky, vyskúšajte tento výborný recept inšpirovaný východnou kuchyňou. Recept, pri ktorom využijete zvyšky zeleniny z chladničky s ryžovými rezancami spojí vynikajúca kokosovo-arašidová omáčka.
Šikovný a chutný recept pre nadšencov jedál inšpirovaných Ázijskou kuchyňou. Navyše aj veľmi praktický - zúžitkujete v ňom zbytky zeleniny, ktoré sa vám povaľujú v chladničke a neviete čo s nimi.
Príprava je navyše veľmi rýchla a vy získate plnohodnotné, sýte a chutné jedlo, vhodné na obed i večeru. Na svoje si v ňom prídu vegetariáni, ale poteší i milovníkov mäsa ak si tofu zamenia za obľúbené mäso.
Možno použiť i huby: šampiňóny, hlivu, shitake,... Závan exotiky prináša chuť kokosu v spojení s arašidmi. Pozor, táto kombinácia je naozaj príjemne návyková, vyskúšajte sami. :)
Vyskúšajte aj náš recept na čínske ryžové rezance so zeleninou
(na 2 porcie)
Ingrediencie: chilli paprička 1 ks, cesnak 2 strúčiky, kokosový olej alebo olej 1 polievková lyžica, obľúbené orechy 1 hrsť, podľa chuti, čerstvé bylinky 1 hrsť, podľa chuti, sójová omáčka 3 polievkové lyžice, ocot 3 polievkové lyžice, ryžový čerstvo nastrúhaný zázvor 10 g, rôzne druhy zeleniny: cuketa, mladá mrkva, hrášok, fazuľkové struky, karfiol, brokolica 400 g, ryžové rezance 200 g, už pripravené, hnedý cukor 1 polievková lyžica, arašidové maslo 2 polievkové lyžice, horúci vývar alebo voda 1 dcl, kokosové mlieko 150 ml plechovka
Tip pre vás
Pripravíme si všetky ingrediencie, zeleninu umyjeme, nakrájame alebo nastrúhame na drobno. Môžeme použiť ľubovoľnú, podľa chuti. Pre vegetariánov alebo vegánov odporúčam do receptu tofu (údené alebo marinované), pre milovníkov mäsa napr. kuracie mäso. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu, ja som použila tie tenké. Pripravila som ich tak, že som ich namočila do vlažnej vody na 10 minút. Potom zliala a povarila 3-4 minúty. Potom prepláchneme studenou vodou.
Zeleninu odporúčam nakrájať na malé a skôr podlhovastejšie kúsky zeleniny. Dobre sa tak budú miešať s ryžovými rezancami. Kým si krájame zeleninu, môžeme si bokom opiecť nasucho orechy, ktoré použijeme pri servírovaní, dodajú plnú výbornú chuť. Ja som použila arašidy nesolené. Vedľa na panvici (alebo po opekaní orechov) si pripravíme opekaním tofu alebo mäso.
Vrhneme sa na prípravu omáčky. Do malého hrnca dáme variť: vodu, sójovú omáčku, ryžový ocot, cukor, kokosové mlieko, arašidové maslo, nastrúhaný cesnak a zázvor a pokrájanú 1 chilli papričku (ak máte radi pálivé alebo podľa chuti). Omáčku necháme priviesť k bodu varu, potom znížime a necháme jemne prebublávať asi 5 minút a kým sa dobre neroztopí arašidové maslo. (Záleži aké staré máte, a či naberáte zvrchu balenia alebo zo spodku - tam sa zvykne usádzať).
Zatiaľ si vo väčšej panvici alebo vo woku začneme sprudka opekať zeleninu na rozohriatom kokosovom oleji. Nebojme sa opekať na vysokej teplote, kokosový olej je vhodný na takúto pípravu, prípadne iný rafinovaný rastlinný olej alebo živočíšna masť. Ale do receptu odporúčam rastlinný tuk. Tým, že zeleninu budeme opekať sprudka, teda na vysokej teplote a krátko (stačia 2-3 minúty) sa zelenina na niektorých miestach spečie - skaramelizuje a získa perfektnú chuť. Zároveň zostane stále jemne chrumkavá.
Po tom ako nám prevrela omáčka a zelenina sa sprudka opekala 2-3 minúty, prihodíme do woku alebo panvice uvarené ryžové rezance a zalejeme všetko omáčkou.
Dobre premiešame a necháme na panvici na miernej teplote jemne prebublať pár minút nech sa chute prepoja a omáčka sa dostane všade.
Rozdelíme do veľkých tanierov alebo misiek, prihodíme tofu/mäso, posekané opečené orechy a nasekané obľúbené bylinky. Skvele sa hodí koriander alebo bazalka. Pre odvážnych ešte pridáme pokrájanú čerstvú chilli.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na fantastické ryžové rezance so zeleninou webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk