Pečené kuracie stehná. Autorka receptu a foto - Katarína
Chrumkavé kuracie stehná pečené vo vrecku v rúre. Máme pre vás overený recept webu DobráKuchyňa.sk. Pochutíte si.
Vyskúšajte vynikajúce jedlo takmer bez práce, stehná sú šťavnaté vnútri a so zapečenou kožou na vrchu.
Kuracie mäso je u nás nesmierne obľúbené. Pripraviť si z neho chutné jedno nie je zložité a v tomto prípade chuť naozaj oceníte.
Máme pre vás aj recept na pečené kuracie stehná webu Ženy v meste
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cesnak 4 strúčiky, kuracie stehná 4 ks, horúca voda 1 dl, červená mletá paprika 1 čajová lyžička, mletá rasca 2 čajová lyžička, olej 1 dcl, petržlenová vňať 1 malá hrsť, peper 2 štipka, soľ 3 čajová lyžička, maslo 2 lyžica, kuracie krídla 4 ks.
Tip pre vás
Do vrecka na pečenie si uložíme umyté kuracie stehná a krídla. Vedľa v miske si zmiešame soľ, koreniny a olej a nalejeme na mäso, na záver pridáme vodu a maslo.
Vrecko si uzatvoríme a zmes korenín a oleja poriadne rozotrieme po všetkých kúskoch mäsa.
Uzavreté vrecko s namarinovaným mäsom uložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry do spodnej časti keďže vrecko sa počas pečenia nafúkne a mohlo by prasknúť pri dotyku s vrchnou špirálou. Mäso pečieme pri 190°C približne 2 hodiny, pribežne kontrolujeme či je vo vrecku dostatok šťavy.
Po uplynutí 2 hodín si vrecko opatrne rozstrihneme a dopekáme ešte 15 minút pri 200°C do chrumkava, priebežne polievame výpekom.
Mäso je hotové ak má zlatistú farbu. Podávame s hranolkami alebo ryžou.
Dobrú chuť :-)
Máme pre vás aj recept ako pripraviť kuracie stehná pečené v rúre
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk