Palacinky sú najlepšie tie staré dobré, klasické a hrnčekové. Naozaj rokmi overená dobrota. Nech sa páči. Jednoducho palacinky si nájdu svoje miesto na každom stole. Nezáleží či si ich pripravíte so sladkou náplňou, alebo slanou. Jednoducho chutia.
Vyskúšajte tento rokmi už naozaj overený recept z dielne webu DobráKuchyňa.sk. Skutočne chutia fantasticky, a pri pečení sa vôbec netrhajú. A na ich kompletnú prípravu nemusíte nič vážiť, postačí vám hrnček.
Vyskúšajte aj recept na výborné hrnčekové palacinky portálu Zenyvmeste.sk
No kto by palacinky nezbožňoval? Hovorí sa, že si ich na raňajky pripravovali už starovekí Gréci, nadšene ich potom od nich prebrali aj Rimania. A svoje miesto mali aj počas stredoveku.
Rovnako obľúbené sú aj dnes. Ich forma, príprava a konečné štruktúra sa líšia od geografickej oblasti sveta, ale u nás je ich základom vždy trojkombinácia múka, mlieko a vajcia.
A možnosti ako ich naplniť sú obmedzené len vašou fantáziou. Môžeme si ich pripraviť nielen na sladko, s džemom, nutellou, grankom, kakaovou alebo tvarohovou náplňou.
Keď vynecháme v ceste vanilínový cukor, tak aj na slano. Dobrota, ktorej takmer nikto neodolá. Najlepšie klasické hrnčekové palacinky podľa nášho receptu. Dobrú palacinkovú chuť. Tu je naša finta na najlepšie palacinky. Skúste aj najlepšie palacinky na svete.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie hrnčekové palacinky webu NajlepšieKoláče.sk. A pozrite si aj rady a tipy ako sa robia palacinky. Vyskúšajte aj tento overený recept na najjemnejšie palacinky. Tu je aj recept na základné cesto na palacinky. Tu je aj odpoveď na otázku aká múka ide do palaciniek.(hrnček 250 ml, 10 až 12 kusov)
Ingrediencie: 1,5 hrnčeka mlieka, 0,5 hrnčeka minerálky (perlivej vody), 1 hrnček hladká múka, 2 ks vajce, 3 polievkové lyžice oleja (roztopeného masla), 1 ks vanilínový cukor, štipka soli. Na pečenie: olej podľa potreby. Na náplň palaciniek: džem, nutella, granko, kakao zmiešané s práškovým cukrom, tvaroh zmiešaný s vanilínovým cukrom.
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Chcete palacinky zdravšie? Namiesto klasickej hladkej múky pridajte hladkú špaldovú múku. Keď pridáte 1/3 ražnej múky, ktorá patrí medzi tie najzdravšie múky, môžete si pochutnať bez výčitiek. Ak by bolo cesto hustejšie, je potrebné pridať ešte mlieko.
Dobrú palacinkovú chuť. A tu je recept na kakaové palacinky. A tu je zase recept na palacinky 321. Tu je recept na zdravé palacinky. A tu je zase recept na fit palacinky bez pridaného cukru. Skúste aj náš text prečo pridať minerálku do cesta na palacinky. Vyskúšajte aj náš recept na pečené buchty so slivkovým lekvárom
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk