Najlepšie zemiakové šúľance na slano - top recept, autorka receptu a foto: Denča
Zemiakové šúľance sú u nás veľmi obľúbené. Zatiaľ čo deťom ulahodím skôr šúľancami na sladký spôsob, ja som si viac obľúbila šúľance na slano, skvelé bezmäsité jedlo.
Slané šúľance zo zemiakového cesta sú jednoduché a nenáročné na prípravu a ingrediencie, naozaj toho nepotrebujete veľa. Toto ľahké a chutné vegetariánske jedlo si zamilujete.
Na slané zemiakové šúľance použite obľúbený tavený syr, ktorý vám najlepšie chutí. Slané šúľance podávame ozdobené a dochutené čerstvou pažitkou. Ak by ste predsa len chceli k šúľancom mäso, opražená slaninka je výborná možnosť.
Vyskúšajte si aj osvedčené recepty na skvelé bezmäsité jedlá z dielne Žien v meste. Skúste aj naše recepty na tradičné slovenské bezmäsité hlavné jedlá.
(na dve porcie)
Ingrediencie: 200 g polohrubej múky, 1 pažítka, 1 surové vajce, 1 červená cibuľa, 100 g hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 50 g taveného syra, 400 g zemiakov uvarených v šupke, 1 PL masla, 1 čajová lyžička soli
Tip pre vás
Na začiatok uvaríme zemiaky v šupke (vhodné je aj deň vopred). Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame.
K zemiakom pridáme múku, celé vajíčko a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré sa lepí tak akurát.
Cesto si dáme na pomúčenú dosku, a krájame / šúľame na požadovaný tvar, ako komu vyhovuje. Ja mám šúľance v slanej verzii rada takto, nakrájané na obdĺžniky. Šúľance uvaríme v mierne osolenej vriacej vode, krátko po zavarení zľahka zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Keď sa vyplavia navrch, varíme ešte asi 5 minút. Scedíme ich a preložíme do misy.
Na omáčku budeme potrebovať: červenú cibuľu, kyslú smotanu, maslo a syr v črievku.
Na masle si zľahka opražíme nakrájanú červenú cibuľu, pridáme kyslú smotanu a syr v črievku. Osolíme a okoreníme, premiešame a odstavíme zo sporáka. Premiešame s šúľancami a dozdobíme nasekanou pažítkou.
Dobrú chuť.
Dobrá Kuchyňa vám prináša aj recept na výborné makové šúľance zo zemiakov.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk