Nákupný zoznam

Výborná kuracia pečeň s hráškom a červeným vínom, delikátny RECEPT

13.06.2021 | Autor: Nela

Najlepšia kuracia pečeň so zeleným hráškom a červeným vínom. Delikátny recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepšie kuracie pečienky na hrášku a víne, ktoré musíte vyskúšať

Delikátne kuracie pečienky so zeleným hráškom a červeným vínom. Top recept na minútku z kuracích pečienok vám ponúka vaša Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K.

Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.

Vybrali sme pre vás aj recept na restovanú kuraciu pečeň na jablkách so zázvorom

Restovaná kuracia pečeň s hráškom a červeným vínom - delikátna minútka 

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná príprava: 25 minút
  • Počet porcií: 2-3

Príprava kuracej pečene s hráškom a červeným vínom je úplne jednoduchá, prípravu zvládne aj každý začiatočník. Nechajte sa sa inšpirovať skvelým receptom webu Dobrá kuchyňa. 

Je dôležité dodržať zopár dobrých rád pri jej príprave, aby sa kuracie pečienky nevysušili

Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.

Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku

Šťavnatá kuracia pečeň na hrášku a víne, ktorú musíte vyskúšať

(pre 2-3 osoby)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 500 g - kuracia pečeň
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná kuracia pečeň s hráškom a červeným vínom, delikátny RECEPTAutor - Nela

Delikátne kuracie pečienky so zeleným hráškom - postup receptu

Ingrediencie: 500 g kuracia pečeň chladená (môže byť aj mrazená), 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku, cca 1,5 dl červeného vína (najlepšie víno sladšie ríbezľové, višňové a pod.), 1 plná hrsť mrazeného zeleného hrášku na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Zelený hrášok vložíme do vriacej vody, povaríme 7 minút. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na kúsky.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na masle (oleji) do sklovita. Keď cibuľa pekne zavonia, pridáme kúsky kuracej pečene.
  3. K pečeni pridáme korenie podľa chuti - červenú papriku, čierne korenie, drvenú rascu, kurkumu. Nesolíme. Spolu orestujeme.
  4. Keď sa pečeň zatiahne (zbledne) pridáme roztlačený cesnak, premiešame a chvíľu restujeme. Pridáme obvarený zelený hrášok.
  5. Pečeň s hráškom osolíme a dobre premiešame. Prilejeme sladšie červené víno podľa chuti, potreby. Restujeme cca 5-10 minút.
  6. Kuracie pečienky restujeme už iba krátko, aby ostali vo vnútri šťavnaté. Ak by sme pečienky opekali pridlho, boli suché a tvrdé.
  7. Delikátne kuracie pečienky so zeleným hráškom a červeným vínom podávame s opekanými zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.

Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu kuracích pečienok pridajte aj nadrobno nakrájanú chilli papričku. 

Dobrú chuť želáme.

Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty