Výborné batatové pyré, recept na hladké ako zamat s jemne pikantnou príchuťou. Autor receptu a foto - Slávka
Máte radi sladké zemiaky na všetky spôsoby? Skúste si ich pripraviť ako pyré, máme pre vás overený recept.
Batatové pyré sa dá pripraviť úplne tradične ako z klasických zemiakov. Stačí dať variť zemiaky do osolenej vody, poriadne do mäkka, roztlačiť, potom už len maslo, smotana. Podarí sa urobiť ho na hladkú kašičku ako zamat.
Ak však chcete aj o niečo zaujímavejšiu príchuť, skúste si do vášho pyré nasekať kúsok chilli papričky. Budete prekvapení, ako krásne sladké zemiaky ladia s troškou pikantnosti.
A potom už len nejaký kúsok upečeného mäsa, napr. morčacie stehno, bravčová krkovička alebo kačacie stehienko. Prípadne, ak máte radšej vegetariánsku verziu, batatové pyré výborne chutí aj so syrom halumi alebo s falafelom.
Máme pre vás aj recept na extra chutné batátové hranolky
(na 4 porcie)
Ingrediencie: batáty 2 ks, chilli paprička 1 ks, smotana na varenie 1 dcl, soľ 1 kávová lyžička, maslo 1 lyžica,
Bataty si umyjeme a ošúpeme.
Nakrájame ich na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody, dôkladne do mäkka.
Po uvarení vodu zlejeme. Pridáme maslo, smotanu a rozmixujeme. Ak chceme, môžeme si do pyré nasekať aj chilli.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na výborné pečené batáty s dvomi omáčkami webu Ženy v meste