Nákupný zoznam

Najlepšie pečené batáty s parmezánom, recept overený

01.01.1970 | Autor: Ivka

Sladké zdravé pečené batáty - sladké zemiaky s parmezánom. Môžete ich použiť ako prílohu alebo podávať ako zdravý snack napr. k filmu.

Najlepšie pečené batáty s parmezánom, recept overený. Autorka receptu a foto - Ivka

Sladké zdravé pečené batáty - sladké zemiaky s parmezánom. Môžete ich použiť ako prílohu alebo podávať ako zdravý snack napr. k filmu.

Pečené batáty s parmezánom

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 15
  • Počet porcií: 2
  • Autorka receptu: Ivka

Batáty sú skvelá obmena oproti klasickým zemiakom. Vyskúšajte recept na pečené bataty podľa webu Dobrá kuchyňa.

Tento rýchly recept si obľúbite pre jeho jednoduchosť a expresnú prípravu.

Sladká chuť batátov v kombinácii s citrónom a soľou vytvára dokonalú harmóniu chutí.

Ponúknite návšteve tento skvelý snack podľa portálu Dobrá kuchyňa a zaručene im ulahodíte.

Vyskúšajte aj náš recept na zapekané batáty s bryndzou

Ingrediencie na pečené batáty s parmezánom

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 PL - citrónová šťava
  • 1 plné hrste - nastrúhaný parmezán
  • 1 kávová lyžička - sušený cesnak
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie pečené batáty s parmezánom, recept overený

Pečené batáty s parmezánom, recept overený

Ingrediencie: olivový olej 2 polievkových lyžíc, citrónová šťava 1 PL, nastrúhaný parmezán 1 plná hrsť, sušený cesnak 1 kávová lyžička, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, soľ 1 kávová lyžička, 1 batát na 2 porcie.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Batát ošúpeme a nakrájame

Bataty očistíme a nakrájame na dlhé hranolky. Nie príliš tenké, ani hrubé. Tak akurát, asi ako na obrázku.

2. Zmiešame s ostatnými ingredienciami

Bataty v miske zmiešame so soľou, mletou paprikou, cesnakom, parmezánom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Necháme chvíľu odpočívať, kým sa nám nerozhreje rúra.

3. Bataty upečieme

Hotové dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15-20 minút. Kým nie sú bataty mäkké a zlatisté na povrchu. Podávať môžeme s obľúbeným diplom, omáčkou, zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj recept na výborné pečené batáty s dvomi omáčkami webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty