Klasická babkina držková polievka, overený recept. Autorka receptu a foto - Denča
Výborná držková polievka musí byť. Ak hľadáte recept na výbornú držkovú polievku, vyskúšajte tento, s použitím predvarených držiek.
Ak sa o nejakej polievke doma dá povedať, že je babkina, tak je to určite táto držková. Ide o tradičný recept na tradičnú polievku.
Husté desiatové polievky sú na Slovensku nesmierne obľúbené a recepty na ne sú veľmi vyhľadávané. Držková je medzi nimi veľkou stálicou.
Ak ste teda doteraz hľadali overený recept, ako si ju doma pripraviť, máme pre vás riešenie. Prípadne vyskúšajte náš recept na frankfurtskú polievku.
(na 6 porcií)
Ingrediencie: 400 g chladených držiek, 2 cibule, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 polievkové lyžice bravčovej masti. Na dochutenie: sušený majorán, červená mletá paprika, celá rasca, čierne korenie mleté, soľ.
Tip pre vás
V tomto recepte sú použité predvarené držky, s ktorými je príprava polievky jednoduchšia a rýchlejšia.
Očistené držky dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou, pomaly varíme a vodu scedíme. Držky znova zalejeme studenou vodou, uvedieme do varu a pomaly varíme do mäkka.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatej bravčovej masti do zlata, zasypeme hladkou múkou a pripravíme svetlú zásmažku, do ktorej primiešame mletú červenú papriku. V tej chvíli zložíme zo sporáka a túto zásmažku vlejeme ku vývaru s držkami.
Pridáme rascu, mleté čierne korenie, soľ a roztlačený cesnak. Uvedieme do varu a pomaly varíme približne 20 minút. Kto má rád pikantnejšiu chuť, môže pridať aj trochu pikantnej papriky. Pred koncom pridáme rozdrobený majorán (rozdrvíme prstami, aby sa dobre uvoľnila vôňa).
Držkovú polievku dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom či iným pečivom.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šošovicovú polievku od babičky. A tu je lúsková polievka na kyslo. Tu je aj babkina držková polievka.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk