Nákupný zoznam

Ako sa robí najlepší morčací vývar, RECEPT na domácu polievku

25.04.2021 | Autor: Nela

Ako sa robí najlepší morčací vývar. Recept na chutnú domácu polievku so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte.

Jednoduchá a chutná morčacia polievka, ktorú si zamilujete

Silný tradičný morčací vývar. Výživná a chutná polievka, ktorá poteší vaše zdravie. Vyskúšajte. Najlepší domáci vývar z morčacieho mäsa a zeleniny so značkou Dobrá kuchyňa.

Chcete svojej rodine pripraviť pravý domáci morčací vývar? Nech sa páči. Ponúkame jednoduchý fotorecept. Varte s nami jednoducho a tradične, varte s Dobrou kuchyňou.

Fantastická polievka z morčacieho mäsa - výživná a zdravá

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas varenia (tiahnutia): 90-120 minút
  • Počet porcií: 6-7

Vybrali sme pre vás recept jednoduchá polievka z morčacích pŕs, ktorú musíte vyskúšať

Polievky sa tešia veľkej obľube, pretože nielen v zmie zahrejú a zasýtia. Sú úžasné na obed, ale aj na večeru. Inšpirujte sa našou novinkou, výbornou polievkou z morčacieho mäsa zeleniny, ktorú si vaša rodina zamiluje.

Niet nad silný hydinový vývar, ktorý poteší vašu dušu, ale aj telo. Tradičný morčací vývar je výborný pri chrípke a nachladnutí, keď máte žalúdočné problémy. Nech sa páči, najlepší morčací vývar z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Máme pre vás aj zopár dobrých rád. Najdôležitejšie je, aby sa morčací vývar - polievka z morčacieho mäsa varila pomalým varením, tiahnutím. Tým docielime, že domáci vývar bude silný a predovšetkým číry. Keď bude príliš vrieť, môže sa stať, že bude zakalený. Do polievky môžete zvoliť rôznu koreňovú zeleninu podľa obľuby. Ak ju chcete chrumkavejšiu pridáme ju v polovici varenia. Do morčacieho vývaru pridávame aj čerstvé vňate - petržlenovú, zelerovú, môžeme aj ligurček. Vňate pridávame až pol hodinu pred koncom varenia tradičnej polievky. 

Ako pripraviť krupicové halušky do polievky výživné krupicové halušky zo špaldovej krupice

Najlepší morčací vývar, recept na chutnú domácu polievku

(Na 6-7 porcií)


Ingrediencie

  • 1 strúčik - cesnak
  • 2,5 l - voda
  • 4 ks - mrkva strednej veľkosti
  • 2 ks - petržlen strednej veľkosti
  • 1 ks - menší kúsok zeleru
  • 1 ks - morčacie dolné stehno alebo krídlo
  • 1 podľa chuti - petržlenová a zelerová vňať
  • 1/2 ks - menší kaleráb
  • 1 ks - cibuľa alebo pór
  • 1 ks - kelový alebo kapustový list
Poslať ako nákupný zoznam



Ako sa robí najlepší morčací vývar, RECEPT na domácu polievkuAutor - Nela

Ako sa robí najlepší morčací vývar - postup receptu

Ingrediencie na polievku: 1 morčacie stehno spodné alebo 1 morčacie krídlo (1/2 morčacieho stehna spodného a 1/2 morčacieho krídla), 4 ks mrkva strednej veľkosti, 2 ks petržlen strednej veľkosti, 1/2 menšieho kalerábu, 1 menší kúsok zeleru, 1 ks cibuľa strednej veľkosti alebo kúsok póru (cca 10 cm), 1 strúčik cesnaku (podľa chuti, môžeme aj vynechať), kelový alebo kapustový list (môžeme aj vynechať)2,5 l voda na dochutenie polievky: soľ, 4 guličky celého čierneho korenia, vegeta (ak používate) na dozdobenie a doplnenie vitamínu C: petržlenová vňať - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Morčacie mäso (morčacie stehno dolné alebo morčacie krídlo, prípadne mix mäsa) dobre umyjeme. 
  2. Pripravíme si aj zeleninu, ktorú očistíme a umyjeme. Väčšie kusy zeleniny môžeme prekrojiť napoly.
  3. Mäso dáme do hrnca, zalejeme vodou. Privedieme do varu, dierovanou naberačkou odstránime penu.
  4. Keď sa už nebude v polievke tvoriť pena (vyzrážané bielkoviny), pridáme zeleninu, soľ, čierne korenie.
  5. Morčací vývar, polievku z morčacieho mäsa varíme na nízkom stupni tiahnutím, iba pomalým varením.
  6. Môžeme pridať aj čerstvé vňate. Varenie trvá cca 90-120 minút, aby sa mäso uvarilo a zelenina zmäkla.

Tip Dobrej kuchyne: Domáci morčací vývar scedíme, pridáme do taniera s kúskami mäsa, nakrájanou zeleninou, cestovinou (najlepšie domácou) a petržlenovou vňaťou.

Dobrú tradičnú chuť želáme. A tu je aj naša rýchla zeleninová polievka.  Tu je zase recept na najlepší slepačí vývar. Skúste aj náš recept na najlepšie pečeňové halušky do polievky. Skúste aj klasický hovädzí vývar.

Vyskúšajte aj rýchla a chutná kuracia polievka so zeleninou, skvelý recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty