Recept na výborné cuketovo zemiakové placky. Autor - Slávka
Cuketovo-zemiakové placky. Chrumkavá pochúťka, v ktorej sa snúbia tradičné zemiaky s menej všednou, no lahodnou cuketou.
Zemiakové placky, resp. haruľu, pozná snáď každý Slovák. Zemiaky, cesnak, petržlenová vňať, trochu múky. No ak sa k tradičným prísadám pridá cuketa, obľúbená pre jej lahodnú a sviežu chuť, nemôže vzniknúť nič iné než skvelá, chrumkavá a chuťovo nesmierne zaujímavá pochúťka.
Skúste si pripraviť cuketovo-zemiakové placky podľa fotoreceptu na webe Dobrá kuchyňa.
Postup je nesmierne jednoduchý, stačí si len nastrúhať cuketu a zemiaky, prípadne použite kuchynský robot a o dobrú večeru alebo ľahší obed máte postarané.
Celá vaša rodina isto ocení, že ste sa pohrali s tradičnou haruľou a pripravili si placky obohatené o ďalšiu super zdravú zeleninu – cuketu. Každému sa už isto slinky zbiehajú, tak poďte do toho.
Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšie zemiakové placky webu Ženyvmeste.sk. Alebo vyskúšajte recept na zemiakové placky.
(na 5 porcií)
Ingrediencie na 5 porcií: 200 g hladkej múky, 1 cuketa, 4 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL soli, 2 dcl oleja, 3 kusy petržlenovej vňati a 500 g zemiakov.
Nastrúhame si zemiaky, osolíme ich mierne a počkáme, či pustia šťavu. Tú zlejeme. Pridáme vajcia aj čierne korenie.
To isté urobíme s cuketou a pridáme petržlenovú vňať, nakrájanú na drobno.
Nasleduje ešte nastrúhaný cesnak a múka.
Dôkladne premiešame.
Urobíme si placky, ktoré ponoríme do horúceho oleja.
Smažíme z oboch strán do zlatista.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk