Nákupný zoznam

Najlepšie cuketovo-zemiakové placky, overený recept

22.09.2021 | Autor: Slávka

Cuketovo zemiakové placky. Chrumkavá pochúťka, v ktorej sa snúbia tradičné zemiaky s menej všednou, no lahodnou cuketou.

Recept na výborné cuketovo zemiakové placky. Autor - Slávka

Cuketovo-zemiakové placky. Chrumkavá pochúťka, v ktorej sa snúbia tradičné zemiaky s menej všednou, no lahodnou cuketou. 

Výborné cuketovo-zemiakové placky

  • Čas prípravy v min.: 40
  • Čas pečenia v min.: 25
  • Počet porcií: 5

Zemiakové placky, resp. haruľu, pozná snáď každý Slovák. Zemiaky, cesnak, petržlenová vňať, trochu múky. No ak sa k tradičným prísadám pridá cuketa, obľúbená pre jej lahodnú a sviežu chuť, nemôže vzniknúť nič iné než skvelá, chrumkavá a chuťovo nesmierne zaujímavá pochúťka. 

Skúste si pripraviť cuketovo-zemiakové placky podľa fotoreceptu na webe Dobrá kuchyňa.

Postup je nesmierne jednoduchý, stačí si len nastrúhať cuketu a zemiaky, prípadne použite kuchynský robot a o dobrú večeru alebo ľahší obed máte postarané.

Celá vaša rodina isto ocení, že ste sa pohrali s tradičnou haruľou a pripravili si placky obohatené o ďalšiu super zdravú zeleninu – cuketu. Každému sa už isto slinky zbiehajú, tak poďte do toho.

Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšie zemiakové placky webu Ženyvmeste.sk. Alebo vyskúšajte recept na zemiakové placky.

Ingrediencie na zemiakové placky s cuketou

(na 5 porcií)


Ingrediencie

  • 200 g - hladká múka
  • 1 ks - cuketa
  • 4 ks - strúčik cesnaku
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie cuketovo-zemiakové placky, overený recept

Najlepšie cuketovo-zemiakové placky, overený recept

Ingrediencie na 5 porcií:  200 g hladkej múky, 1 cuketa, 4 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL soli, 2 dcl oleja, 3 kusy petržlenovej vňati a 500 g zemiakov.

1. Zemiaky

Nastrúhame si zemiaky, osolíme ich mierne a počkáme, či pustia šťavu. Tú zlejeme. Pridáme vajcia aj čierne korenie.

2. Cuketa

To isté urobíme s cuketou a pridáme petržlenovú vňať, nakrájanú na drobno.

3. Múka

Nasleduje ešte nastrúhaný cesnak a múka.

4. Miešanie

Dôkladne premiešame.

5. Smaženie

Urobíme si placky, ktoré ponoríme do horúceho oleja.

6. Dokončenie

Smažíme z oboch strán do zlatista.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty