Nákupný zoznam

Fantastická kuracia pečeň na jablkách so zázvorom, delikátny RECEPT

08.12.2020 | Autor: Nela

Fantastická kuracia pečeň na jablkách so zázvorom. Delikátny recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, neoľutujete.

Najlepšie kuracie pečienky na jablkách a zázvore, ktoré musíte vyskúšať

Delikátne kuracie pečienky na jablkách a zázvore. Top recept na minútku z kuracích pečienok vám ponúka vaša Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.

Vybrali sme pre vás aj recept na obľúbenú minútku z bravčového karé

Restovaná kuracia pečeň s jablkami a zázvorom - delikátna minútka 

  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 2-3

Príprava kuracej pečene je úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu restovanú kuraciu pečeň na jablkách a zázvore, s bielym suchým vínom, ktorú si obľúbite. 

Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.

Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku

Šťavnatá kuracia pečeň na jablkách a zázvore, recept na minútku

(pre 2-3 osoby)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 štipka - kryštálový cukor
  • 500 g - kuracia pečeň
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 1 dl - suché biele víno
  • 1 ks - väčšie jablko
  • 2 malá lyžička - nastrúhaný čerstvý zázvor
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastická kuracia pečeň na jablkách so zázvorom, delikátny RECEPTAutor - Nela

Delikátne kuracie pečienky s jablkami a zázvorom - postup receptu

Ingrediencie: 500 g kuracia pečeň chladená (môže byť aj mrazená), 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 malé lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 ks väššie jablko, 1 dl bieleho vína (môžeme aj vynechať) na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá alebo drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec), trochu kryštálového cukru (podľa chuti)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na masle (oleji) do sklovita.
  2. Keď cibuľa pekne zavonia, pridáme pripravenú nakrájanú kuraciu pečeň. Môžeme nechať aj väčšie kusy. Pripravte si pečeň ako ju máte radi.
  3. K pečeni pridáme korenie podľa chuti, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, drvenú alebo celú rascu, ale aj kurkumu. Orestujeme.
  4. Keď je pečeň zatiahnutá, pečeň zbledla, osolíme ju a orestujeme. Tak pridáme jablko, ktoré umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na plátky.
  5. Ochutíme aj nastrúhaným zázvorom, najlepšie čerstvým, podlejeme suchým bielym vínom. Pečienky restujeme za stáleho miešania 10 minút. 
  6. Pridáme aj trošku cukru na doladenie chuti. Kuracie pečienky restujeme ako minútku, krátky čas, aby bola jemná, šťavnatá a nezhorkla.

Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu kuracích pečienok pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku. Biele suché víno môžeme aj vynechať, dodá však na vynikajúcej chuti. 

Dobrú chuť želáme.

Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty