Delikátne kuracie pečienky na jablkách a zázvore. Top recept na minútku z kuracích pečienok vám ponúka vaša Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.
Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.
Vybrali sme pre vás aj recept na obľúbenú minútku z bravčového karé
Príprava kuracej pečene je úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu restovanú kuraciu pečeň na jablkách a zázvore, s bielym suchým vínom, ktorú si obľúbite.
Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.
Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku
(pre 2-3 osoby)
Ingrediencie: 500 g kuracia pečeň chladená (môže byť aj mrazená), 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 malé lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 ks väššie jablko, 1 dl bieleho vína (môžeme aj vynechať) na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá alebo drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec), trochu kryštálového cukru (podľa chuti)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu kuracích pečienok pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku. Biele suché víno môžeme aj vynechať, dodá však na vynikajúcej chuti.
Dobrú chuť želáme.
Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk