Nákupný zoznam

Najlepšia kuracia pečeň s pomarančom, RECEPT na minútku

02.02.2021 | Autor: Nela

Najlepšia kuracia pečeň s pomarančom. Recept na minútku z dielne webu Dobrá kuchyňa. Skvelá pochúťka z kuracej pečene.

Najlepšia kuracia pečeň s pomarančom, ktorú si zamilujete

Delikátne kuracie pečienky s pomarančovou šťavou. Top recept na minútku z kuracích pečienok pre vás pripravila Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.

Vybrali sme pre vás aj recept na fantastickú kuraciu pečeň na jablkách so zázvorom

Restovaná kuracia pečeň s pomarančom - delikátna minútka 

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas restovania: 20 minút
  • Počet porcií: 2-3

Príprava kuracej pečene je úplne jednoduchá, aj pre začiatočníkov. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu restovanú kuraciu pečeň s pomarančom, ktorú si obľúbite. 

Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.

Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, rýchly recept

Šťavnatá kuracia pečeň s pomarančovou šťavou, recept na minútku

(pre 2-3 osoby)


Ingrediencie

  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 500 g - kuracia pečeň
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 1 ks - väčší šťavnatý pomaranč
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia kuracia pečeň s pomarančom, RECEPT na minútkuAutor - Nela

Delikátne kuracie pečienky s pomarančom - postup receptu

Ingrediencie: 500 g kuracia pečeň chladená (môže byť aj mrazená), 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 1 ks väčší šťavnatý pomaranč na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, štipka mletého čierneho korenia, štipka celej alebo drvenej rasce, štipka kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), vegeta (podľa chuti, ak používate), soľ (solíme až neskôr)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na masle (oleji) do sklovita.
  2. Keď cibuľa pekne zavonia, pridáme pripravenú nakrájanú kuraciu pečeň. Môžeme nechať aj väčšie kusy. Pripravte si pečeň ako ju máte radi.
  3. K pečeni pridáme korenie podľa chuti, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, drvenú či celú rascu, ale aj kurkumu, vegetu. Orestujeme.
  4. Kuraciu pečeň opekáme, aby zbledla. Keď pečeň necháme zatiahnuť, ostane vo vnútri šťavnatá. Pečeň ďalej restujeme za stáleho miešania.
  5. Pečienky osolíme. K restovaniu pridáme šťavu z jedného pomaranča (aj viac podľa šťavnatosti). Pomarančová šťava dodá vynikajúcu chuť.
  6. Kuracie pečienky restujeme za stáleho miešania približne 5 minút. Kuracie pečienky restujeme (opekáme) iba krátky čas ako minútku.
  7. Ak by sme pečienky restovali pridlho, stratili by šťavnatosť, boli by tvrdé a aj zhorkli. Podávame s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi.

Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu kuracích pečienok pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku. Spolu s pomarančovou šťavou vykúzlia zaujímavú chuť.

Dobrú delikátnu chuť želáme.

Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty