Nákupný zoznam

Najlepší vyprážaný rezeň, RECEPT ako pripraviť klasický vyprážaný rezeň

06.10.2020 | Autor: Nela

Vyprážaný rezeň. Jednoduchý recept ako pripraviť vyprážaný rezeň vám prináša vaša Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Fantastický klasický vyprážaný rezeň, ktorý si zamilujete

Vyprážaný bravčový rezeň. Jednoduchý recept ako pripraviť klasický vyprážaný rezeň so značkou Dobrá kuchyňa. Šťavnaté chrumkavé rezne milujú takmer všetci. Nech sa páči. Vyskúšajte.

Ako pripraviť vyprážaný rezeň, klasický, v trojobale. Neviete ako na to? My vám poradíme. Ponúkame podrobný fotorecept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Stačí si zaželať iba dobrú rezňovú chuť.

Top recept najobľúbenejšia minútka z bravčového karé

Chrumkavý vyprážaný rezeň, recept ako pripraviť bravčový rezeň

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Aj keď je Dobrá kuchyňa nováčikom, máme bohaté skúsenosti s varením a pečením. Naše recepty sú tradičné, ale aj moderné, jednoduché, aj náročnejšie na prípravu. Stačí si len vybrať z našej širokej ponuky. Dnes vám prinášame recept na klasický chrumkavý vyprážaný rezeň, ktorému neodoláte.

Tradičný vyprážaný rezeň je veľmi obľúbený, pretože je úžasný so zemiakovou kašou, klasickým zemiakovým šalátom, s hranolkami, zeleninou, s chlebom, ale aj iba tak, samotný chrumkavý rezeň bez ničoho. Čo by bol nedeľný obed bez klasických rezňov?

Bravčový vyprážaný rezeň si môžete pripraviť z bravčového karé, ak máte radi rezne šťavnatejšie, zvoľte bravčovú krkovičku. Samozrejme, treba rátať s ďalšími kalóriami. Najlepšie chutí rezeň čerstvý, ak ho vyberiete priamo z panvice na tanier. Neskutočná tradičná dobrota.

Vybrali sme pre vás fantastická cigánska pečienka, ktorú musíte jednoducho vyskúšať

Tradičný klasický vyprážaný rezeň, ktorému neodoláte

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 600-800 g - bravčové karé
  • 8-10 polievková lyžica - strúhanka
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší vyprážaný rezeň, RECEPT ako pripraviť klasický vyprážaný rezeňAutor - Nela

Najlepší klasický bravčový vyprážaný rezeň - postup receptu

Ingrediencie: 4-6 plátkov bravčového karé (na porciu rátame cca 150-200 g mäsa, čiže 600-800 g spolu),  2-3 ks vajce (podľa veľkosti), cca 6 polievkových lyžíc hladkej špaldovej (hladkej) múky, cca 10 polievkových lyžíc strúhanky (najlepšie chlebovej) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, môžeme zvoliť aj drvenú rascu, mletú červenú papriku na vyprážanie: 1 menšia šálka repkového oleja alebo bravčovej masti (podľa potreby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Maso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky cca 1,5 cm hrubé. Môžeme kúpiť už hotové plátky mäsa, zvolíme aj viac kusov, podľa veľkosti.
  2. Nezabúdame, že mäso krájame vždy proti vláknam. Bravčové plátky okoreníme podľa chuti a jemne rozklepeme z oboch strán, nie však priveľmi.
  3. Pripravíme si tri hlbšie misky. Do jednej dáme múku, v druhej si rozšľaháme vajcia, do tretej pridáme strúhanku. Začíname obaľovať najprv v múke.
  4. Potom plátky máčame v rozšľahaných vajciach s troškou soli z oboch strán. Je dôležité, aby sme rezne dobre obalili aj v múke, aj vajci a v strúhanke.
  5. Poslednou vrstvou je strúhanka. Najlepšia je chlebová, vtedy sú rezne fajnové, výborne chrumkajú. Zo strúhanky nasleduje fáza vyprážania.
  6. Na kvalitnú panvicu nalejeme olej (najlepšie repkový, pretože má vysoký stupeň zadymenia), tradičná voľba je klasická bravčová masť.
  7. Olej alebo bravčovú masť necháme dobre rozohriať, rezne vkladáme vždy do vriaceho tuku. V rozpálenom tuku vyprážame rezne dochrumkava.
  8. Dávame pozor, aby sme ich nepripálili. Ak máme rezne nádhernej farby, ukladáme ich na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili zvyšnej masti.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso pripravíme deň vopred (umyjeme, osušíme, nakrájame, okoreníme), dáme do dózy a uložíme v chlade, rezne budú ešte chutnejšie a lahodnejšie. A tu je článok aká múka na vyprážané rezne.

Dobrú rezňovú chuť. Skúste aj náš článok aká múka na trojobal. Vybrali sme pre vás najlepšie klasické bravčové rezne v trojobale, recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty