Nákupný zoznam

Najlepšie bylinkové maslo z medvedieho cesnaku, RECEPT plný zdravia

01.01.1970 | Autor: Nela

Najlepšie bylinkové maslo z medvedieho cesnaku, RECEPT plný zdravia. Dobrá kuchyňa vám ponúka recept plný zdravia na pochúťku z medvedieho cesnaku.

Bylinkové maslo z medvedieho cesnaku, RECEPT plný zdravia

Maslo z medvedieho cesnaku chutí úžasne. Je plné živín a vitamínov. Vyskúšajte novinku z dielne Dobrej kuchyne.

Máte doma medvedí cesnak a neviete čo s ním? Kuchyňa portálu Dobrá kuchyňa vám ponúka skvelý tip na využitie čerstvého medvedieho cesnaku.

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu domácu avokádovú pomazánku

Maslo z medvedieho cesnaku

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet kusov: 1 maslo

Medvedí cesnak rastie ako prvá liečivá bylinka na začiatku jari. Má skvelé účinky pre náš organizmus. Je skutočným pokladom pre naše zdravie. Nie nadarmo sa mu hovorí zelený zázrak prírody. Vyskúšajte aj ďalšie použitie pesta z medvedieho cesnaku.

Vybrali sme pre vás medvedí cesnak a jeho účinky, využitie a skvelé recepty

Skvelé bylinkové maslo z medvedieho cesnaku

(na 1 maslo)


Ingrediencie

  • 3 plné hrste - medvedí cesnak
  • 1 podľa chuti - citróny
  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)
  • 1 podľa chuti - parmezán
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie bylinkové maslo z medvedieho cesnaku, RECEPT plný zdravia

Domáce bylinkové maslo z medvedieho cesnaku - postup receptu

ingrediencie: 250 g maslo (82%), 3 plné hrste čerstvého medvedieho cesnaku na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie (biele korenie), nastrúhaný parmezán, citrónová šťava, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, kôpor) - podľa vlastnej chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme a osušíme. Maslo z medvedieho cesnaku si môžeme pripraviť tak, že si k zmäknutému maslu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a premiešame. Maslo si však môžeme aj rozmixovať najemno, bude mať nádhernú farbu. Maslo z medvedieho cesnaku môžeme dochutiť soľou, mletým čiernym (bielym) korením, ale aj nastrúhaným parmezánom a citrónovou šťavou. Parmezán a citrónová šťava dodajú maslu z medvedieho cesnaku na výbornej chuti. Môžeme pridať aj čerstvé bylinky.
  2. Maslo s medvedieho cesnaku nám vydrží uzatvorené v chladničke aj zopár týždňov. Môžeme si ho však aj zamraziť, a to tak, že si maslo položíme na potravinársku fóliu (preloženú viackrát), urobíme šúľok. Zo strán maslo pomaly aj s fóliou stláčame, aby nám vznikol pevný tvar. Potom dáme maslo do mrazničky, keď dobre vytuhne (nie je úplne zmrazené), maslo vyberieme, fóliu odstránime. Maslo z medvedieho cesnaku nakrájame na plátky. Plátky uložíme do dózy alebo mikroténového vrecka a opäť uložíme do mrazničky.

Tip Dobrej kuchyne: Maslo z medvedieho cesnaku výborne chutí na čerstvom chlebíku alebo pečive. Je fantastické aj do štuchaných zemiakov, hodí sa aj na steaky, ku grilovanému mäsu, na tousty, do omáčok, polievok. Ak si ho zamrazíte, môžeme ho používať až do budúcej sezóny.

Dobrú cesnakovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na maslo z medvedieho cesnaku plný vitamínov a živín webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty