Nákupný zoznam

Mrkvový krém je skvelá zeleninová polievka

11.06.2022 | Autor: Denča

Lahodný mrkvový krém podľa overeného receptu z webu dobrakuchyna.sk.

Mrkvový krém. Foto - Denča

Mrkvový krém je jednoduchý a chutný recept na výbornú polievku, ktorá sa pripravuje zo zemiakov, mrkvy a ďalších prísad. Jeho charakteristickou zložkou je hlavne mrkva, ktorá mu dodáva sladkú chuť a príjemnú farbu.

Mrkvový krém

Mrkvový krém je jednou z najobľúbenejších zeleninových krémových polievok. Je chutný, zdravý a ľahko stráviteľný. Mrkva je hlavnou zložkou tejto polievky. 

Je chutná, zdravá a ľahko dostupná zelenina, ktorá často tvorí základ polievok. Je bohatá na vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín C a minerály, ako je draslík a horčík.

Na polievky môžeme použiť akúkoľvek kombináciu zeleniny, rozmixovať alebo aj nie a tak získame množstvo rozličných receptov a chutí. A navyše sú plné vitamínov a skvele zahrejú telo.

Výborná polievka

Mrkvový krém môže byť podávaný teplý alebo studený, v závislosti od preferencií a ročného obdobia. Táto polievka je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý a zdravý recept, ktorý môže byť prípravený rýchlo a ľahko s dostupnými ingredienciami.

Prípadne vyskúšajte náš recept na výbornú kelovú polievku. A tu je kyslá tekvicová polievka. Skúste aj ďalšie naše recepty rýchle a chutné.


Ingrediencie

  • 3 ks - cesnak
  • 4 ks - mrkva
  • 1 ks - stredný zemiak
  • 1 ks - jarná cibuľka
  • 2 ks - petržlen strednej veľkosti
  • 1 čajová lyžička - kari korenie
  • 1 PL - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Mrkvový krém je skvelá zeleninová polievka

Postup receptu na mrkvový krém

Ingrediencie: 3 strúčiky cesnaku, 4 mrkvy, 1 stredný zemiak, 1 jarná cibuľka, 2 stredné petržleny, 1 čajová lyžička kari korenia, 1 polievková lyžička oleja,

1. Príprava

Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky.

2. krok

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, ktorú tiež zľahka osmažíme, tiež mleté čierne korenie, kari, soľ a cesnak nakrájaný na plátky. Všetko zalejeme vodou a necháme variť do zmäknutia.

3. krok

Keď je zelenina mäkká, dohladka ju rozmixujeme. Mrkvový krém dochutíme napríklad tekvicovým olejom a rukolou, je to výborná kombinácia. Vyskúšajte aj recept na francúzsku cibuľačku.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty