Najlepšia kyslá tekvicová polievka, vyskúšaný recept. Autor receptu a foto - Kristína
Kyslá tekvicová polievka, vyskúšaný recept webu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si skvelú polievku z našej kuchyne.
Tekvicová sezóna vrcholí, navyše, s prichádzajúcou jeseňou sa mnohým z nás opäť vracia chuť na tanier dobrej teplej polievky.
Kyslá tekvicová vás určite zahreje aj zasýti.
Máme pre vás aj recept na výbornú tekvicovú polievku
(na 6 porcií)
Ingrediencie – 1 dlhá biela tekvica (odroda Kveta), 4 stredne veľké zemiaky, 200ml smotany na varenie, kôpor, 1 polievková lyžica octu, 1 polievková lyžica cukru, soľ, čierne korenie.
1. Orestujeme zemiaky
Na troche masla orestujeme nakrájané zemiaky.
2. Tekvicu necháme variť
Pridáme nahrubo nastrúhanú tekvicu osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme variť.
3. Pridáme smotanu
Keď nám zmäknú zemiaky je takmer hotovo. Polievku nezahusťujeme múkou, len trochu rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme smotanu na varenie. Privedieme do varu. Nakoniec pridáme ocot, cukor a kôpor.
4. Polievka je hotová
Je len na vás, či použijete čerstvý, sušený, alebo mrazený kôpor, jedlu dodá výbornú chuť. Polievka je hotová a môže sa podávať. Z portálu Ženy v meste vám prajeme dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na pravú hokkaido polievku webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk