Šalátová polievka so zemiakmi, overený recept. Autor receptu a foto - Denča
Najlepšia šalátová polievka z hlávkového šalátu so zemiakmi je tradičný slovenský recept. Tento recept pripravovala ešte babička.
Na šalátovú polievku sa nesmie zabudnúť. Nikdy nechýbala na stole, keď sa v záhrade objavil šalát.
Mnohí si ju pamätajú zo škôlky, iným ju pripravovala stará mama... tak ako mne podľa tohto receptu.
Je výborná, osviežujúca a hlavne rýchla. Vyskúšajte aj recept na
(na 4 porcie)
Ingrediencie: slanina 50 g, hladká múka 1 PL, čerstvý kôpor 1 hrsť, ľadový šalát 1 ks, ocot podľa chuti, zemiaky - strednej veľkosti 3 kusy, celá rasca 1 podľa chuti, čierne korenie mleté 1 podľa chuti, soľ podľa chuti, smotana na varenie 150 ml, olej 1 PL.
Tip pre vás
Hlávkový šalát si umyjeme, listy potrháme na kúsky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a takisto si prichystáme cca 5 plátkov slaniny, ktorú si pokrájame na menšie kúsky.
V hrnci si z oleja a hladkej múky urobíme svetlú zásmažku, zalejeme studenou vodou a dobre miešame. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a celú rascu, nakrájané zemiaky a necháme variť.
Kým sa polievka varí, opečieme si nakrájanú slaninku, aj s výpekom ju neskôr pridáme do polievky.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme do polievky smotanu na varenie - podľa toho, akú ju chceme ma hustú/krémovú. Necháme chvíľu povariť, Pridáme šalátové kúsky, slaninku s výpekom a zamiešame. (Ja osobne preferujem chrumkavé šalátové listy, preto ich varím maximálne 2 minúty.) Polievku odstavíme, pridáme nasekaný kôpor a dochutíme ju octom.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na šalátovú polievku z webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk